YouTube test een nieuw algoritme en dat is niet naar de zin van populaire YouTubers

YouTube test een nieuw algoritme en dat is niet naar de zin van populaire YouTubers

YouTube kreeg de afgelopen dagen heel wat kritiek van enkele populaire YouTubers. Onaangekondigd is de website begonnen met tests voor een nieuw algoritme dat bepaalt hoe video’s in de feed van de gebruikers verschijnen en dat is niet naar de zin van de vloggers. 

YouTube is onaangekondigd begonnen met tests voor een nieuwe manier om video’s van bekende YouTubers bij hun fans te brengen. Ondanks al de kritiek die de website krijgt, blijven ze de tests verdedigen, dat schrijft BBC.

Wat is het probleem?

Wie geabonneerd is op meerdere kanalen krijgt alle geüploade video’s van de verschillende kanalen in een chronologische volgorde te zien. Daar kwam eerder ook al kritiek op omdat sommige video’s niet in de lijst zouden verschenen zijn. Nu probeert YouTube een nieuw algoritme uit waardoor je het overzicht van nieuwe video’s kan personaliseren.

Dat nieuwe algoritme laat je dus niet de meest recente video’s zien, maar de video’s die jij wil zien. Dit is geen goed nieuws voor kanalen met een klein aantal volgers, want hun content zou minder snel in je feed verschijnen.

Experiment

Aan BBC zegt YouTube dat het algoritme voor slechts een beperkt aantal mensen merkbaar was en dat het gepersonaliseerde overzicht een optie was. Ze zijn ook niet van plan om de chronologische feed te verwijderen. Maar volgens YouTube keken mensen die een gepersonaliseerde hadden langer naar video’s.

“We testen opties die gebruikers de mogelijkheid geven om hun abonnementenoverzicht meer te baseren op wat ze het liefst willen zien”, klinkt het nog bij YouTube.

Kritiek

Heel wat YouTubers hebben kritiek op de tests en vinden dat de website beter hadden moeten communiceren over de mogelijke veranderingen. Vooral het feit dat je je abonnementen overzicht zou kunnen personaliseren, is het punt waar YouTubers mee worstelen, want zoals videomaker Gary C zegt: “Als ik mij abonneer op een YouTubekanaal maak ik duidelijk dat ik meer van deze video’s wil zien.”

Gesponsorde artikelen