YouTube upgradet meer dan 1.000 oude video’s naar HD

YouTube
Pexels

Videowebsite YouTube gaat honderden oude filmpjes upgraden, zodat ze ook in HD afgespeeld kunnen worden. De upgrade gebeurt in verschillende golven en moet tegen het einde van 2020 afgerond zijn. Onder de gelukkigen zijn onder andere Lady Gaga, Kiss, Lionel Richie en de Spice Girls.

Streaminggigant YouTube en Universal Music Group, het grootste muziekconcern ter wereld, hebben aangekondigd dat ze honderden filmpjes op de website zullen upgraden. Op die manier zullen gebruikers ze ook in High Definition kunnen bekijken.

1.000 upgrades tegen 2020

YouTube wil meer dan 1.000 filmpjes upgraden voor het einde van 2020. Dat vraagt heel veel opzoekwerk in de archieven, en dus worden de filmpjes onderverdeeld in verschillende golven. Die tellen telkens ongeveer 100 filmpjes.

Artistieke keuzes behouden

Bij de eerste golf upgrades zitten onder andere filmpjes van Lady Gaga, Billy Idol, The Killers, Lionel Richie, Kiss en Beastie Boys. YouTube en Universal willen bij de upgrades de artistieke keuzes van de muzikanten zo veel mogelijk behouden.

Zo hebben technici contact opgenomen met de nog overgebleven leden van Beastie Boys, omdat de video van hun nummer Sabotage ook bij de eerste golf upgrades hoort. Het doel was toen om de video eruit te laten zien als een goedkope politiefilm uit de jaren 1970 en daar wil YouTube helemaal niets aan veranderen.

Gesponsorde artikelen