YouTuber die een dakloze Oreokoekjes met tandpasta gaf, krijgt 15 maanden cel

Youtube

Een bekende Spaanse YouTuber Kanghua Ren, krijgt 15 maanden cel vanwege een foutgelopen prank met een dakloze. Hij gaf aan de man Oreokoekjes gevuld met tandpasta. “Het zal hem helpen zijn tanden te poetsen”, voegde de 21-jarige er nog aan toe. Bovenop zijn celstraf moet hij een geldboete van 20.000 euro betalen en wordt hij voor vijf jaar verbannen van YouTube.

Tegenwoordig liggen veel YouTubers onder vuur. Zo was er bijvoorbeeld het schandaal van Jake Paul en de vete tussen James Charles en zijn ex-beste vriendin Tati. Maar er is een nieuwe YouTuber om aan het controversiële lijstje toe te voegen: Kanghua Ren.

‘ReSet’ gereset

De 21-jarige Kanghua Ren uit Barcelona is bekend met zijn YouTube-kanaal ‘ReSet’ en heeft ruim één miljoen abonnees. Ren moest van de overheid zijn kanaal verwijderen. De YouTuber gaf in de grappig bedoelde video een biljet van 20 euro en een rol Oreokoekjes met tandpastavulling cadeau. De dakloze van Roemeense afkomst nam het geld en de koekjes gretig aan en werkte een aantal Oreo’s naar binnen. In het misselijkmakend filmpje voegde de 21-jarige er nog aan toe dat het goed zou zijn voor de dakloze zijn tanden, omdat die waarschijnlijk al jaren niet gepoetst zouden zijn.

Hier kan je beelden uit de echte video zien:

Zwijggeld

De dakloze man werd echter ziek van de koekjes en moest overgeven. Het filmpje werd vaak bekeken en leverde de YouTuber duizenden euro’s aan advertentiegeld op. De commentaar was echter minder. Veel mensen noemden het walgelijk en onbeschoft en dreigden er mee naar de politie te stappen. Kanghua Ren haalde de video snel offline en gaf de dakloze 300 euro zwijggeld, maar het was al te laat.

Ondanks de maatregelen die Ren nam werd zijn kanaal toch vervolgd door justitie. En zijn straf was niet mals. De twintiger kreeg een YouTube-verbod van vijf jaar en moest zijn kanaal verwijderen. Op de koop toe kreeg hij een geldboete van 20.000 euro die hij dan aan de dakloze moest geven. Een celstraf van vijftien maanden hing hem ook nog boven het hoofd, maar die moest hij niet uitzitten, omdat hij geen strafblad heeft.

Gesponsorde artikelen