YouTuber James Charles onder vuur door Tinderprofiel

James Charles Tinder
Twitter

James Charles is al lang geen onbeschreven blad meer. De beauty-YouTuber kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na de uithalen van zijn vriendin Tati Westbrook. Zij beweerde dat de YouTuber haar niet steunde, maar daarnaast haalde ze ook uit naar de datinggeschiedenis van de YouTuber. Voor dat laatste ligt hij nu opnieuw onder vuur.

YouTuber James Charles ligt vaker onder vuur dan hij geprezen wordt en dat om de vreemdste dingen. Deze keer gaat het om zijn Tinderprofiel, waarop hij zou liegen over zijn gender.

Heteromannen

Eén van de dingen die Tati Westbrook aanhaalde in de video “Bye Sister…” over James Charles was het feit dat de YouTuber een zwak heeft voor heteromannen. In de video, die Tati ondertussen weer offline haalde, vertelde ze dat James heteroseksuele mannen probeert te verleiden door ze te chanteren.

Zo kwam er zelfs een jongen naar buiten met zijn verhaal over James Charles. In een video – die ondertussen ook verwijderd is – vertelde Gage Gomez dat James Charles hem probeerde te verleiden. Toen hij niet op z’n avances wilde ingaan, begon James de schuld volledig bij Gage te leggen en verkondigde hij zelfs dat Gage hem gebruikte voor z’n bekendheid.

Maar aangezien deze video’s nu offline zijn, lijkt het erop dat de beschuldigingen toch wel een beetje uit proportie werden getrokken en dat zowel Tati als Gage spijt hebben van hun aantijgingen.

Tinder

Ondertussen zijn we enkele maanden verder en het was al een tijdje kalm rond James Charles. Maar het kon natuurlijk niet stil blijven rond de controversiële YouTuber. Nu ligt wordt zijn Tinderprofiel onder vuur. Daarop zou hij namelijk liegen over zijn gender.

Twittergebruiker @toulouselatte deelde screenshots die ze van een mannelijke vriend had gekregen. Die was op de datingapp Tinder James Charles tegengekomen, terwijl hij op de app had ingesteld dat hij enkel geïnteresseerd was in vrouwen. Meteen werd James Charles ervan beschuldigd z’n gender op Tinder te hebben ingesteld op ‘vrouw’ in een poging om opnieuw heteromannen te verleiden.

Androgyn

James Charles heeft ondertussen in een reeks tweets geantwoord op deze nieuwe aantijgingen. Daarbij laat hij weten dat hij het beu is dat mensen het hebben over zijn datingleven. “Mijn identiteit op dating apps is ‘androgyn’, dat betekent dat ik mezelf zowel uitdruk op mannelijke als op vrouwelijke manieren. Ik doe dat NIET om mensen te “foppen”. Hij gaat verder en geeft aan dat wanneer iemand hem zei dat hij hetero was, hij meteen de match ophief.

“Simpele conversaties hebben met mensen die je naar rechts swipen, betekent niet noodzakelijk dat ik op zoek ben naar meer. Als homoseksuele man weet je bovendien dat ‘nieuwsgierige’ mannen vrouwelijke homomannen gebruiken om te experimenteren. Ik wil hier geen deel meer van uitmaken, maar laten we niet doen alsof dat niet gebeurt.”

Weg van datingapps

In z’n laatste tweets over de kwestie laat James Charles weten dat hij alle datingapps van z’n gsm verwijderd heeft. “Ik ben op verschillende dates geweest in de laatste zes maanden, met homoseksuele en biseksuele mannen en mannen die zich nog niet geout hadden. Ik ben op geen enkele date geweest met een heteroseksuele man.”

Tot slot maakt hij ook duidelijk dat dit soort dingen niet meer zullen kunnen gebeuren. “Ik heb vorige week alle datingapps verwijderd, want hoewel ik – met wederzijdse toestemming – enkele geweldige mensen heb leren kennen, heb ik jammer genoeg ook veel te maken gekregen met intimidatie van mensen die enkel matchen met mij om screenshots of video’s te maken. En me op die manier tot een spektakel maken. Dit soort dingen heb ik meegemaakt van ALLE mannen van ALLE seksualiteiten.”

Gesponsorde artikelen