YouTuber James Charles wint miljoenen subscribers terug na het geven van zijn kant van het verhaal

YouTuber James Charles wint miljoenen subscribers terug na het geven van zijn kant van het verhaal

James Charles is terug! Nadat hij de afgelopen week meer dan 3 miljoen subscribers verloor, heeft hij daar nu al 2 miljoen van terugverdiend. Dat gebeurde nadat James uitvoerig inging op zijn kant van de feiten in een video van 41 minuten. Daaruit blijkt dat alles voorheen zwaar uit proportie was getrokken en dat hij eigenlijk niet van de kwaadste is.

Het zal je maar overkomen. Als YouTuber je volledige carrière zien afbrokkelen na één video. Het is precies wat gebeurde met James Charles. Na de video van Tati Westbrook keerde de YouTube-wereld en een groot deel van z’n fanbase hem de rug toe. Van alle kanten kwamen er verhalen over de vreselijke wantoestanden van James Charles en de jongen make-upartiest verloor aan de lopende band fans. Tot nu. James Charles heeft de radiostilte doorbroken en heeft in een uitgebreide video zijn kant van de feiten verteld en die toont toch wel een heel ander verhaal.

Bye sister

De bal ging aan het rollen nadat Tati Westbrook de video ‘Bye sister …’ postte op YouTube. Daarin ging ze dieper in op alle fouten die James Charles maakte naar haar toe, maar ook naar anderen. De aanleiding was vooral een persoonlijk conflict tussen de twee. Tati en James zijn al jaren goede vrienden en steunen elkaar op persoonlijk en professioneel vlak. Maar een tijdje terug kwam er een haar in de boter tussen de twee.

Tati Westbrook heeft namelijk een vitaminelijn, Halo Beauty. Voor die lijn wilde James Charles geen reclame maken, aangezien hij van mening was dat zijn publiek te jong was voor vitamines. Maar plots verscheen er een reclameboodschap van James op zijn Snapchat. Daarin promootte hij andere vitamines, namelijk die van Sugar Bear Hair, een van de grootste concurrenten van Tati. Tati voelde zich verraden en gooide meteen al haar frustraties op tafel in een video van 43 minuten. Daarna begon de neerwaartse spiraal voor James Charles.

3 miljoen subscribers kwijt

James Charles begon aan een rotvaart subcribers te verliezen. Ondertussen werd er langs alle kanten olie op het vuur gegoten. Zo deden verschillende hetero-YouTubers plots hun boekje open over James Charles en moeiden grote namen als Jeffree Star zich in de discussie. Hierdoor werd James Charles de eerste YouTuber ooit die een miljoen volgers verloor in één dag tijd. In totaal verloor hij meer dan 3 miljoen van zijn 16 miljoen volgers. Tati aan de andere kant, won bijna 5 miljoen subscribers in dezelfde tijdspanne.

En dat zette mensen aan het denken, want was het wel allemaal zo goedbedoeld van Tati? Of had ze ergens het plan om haar carrière een boost te geven terwijl ze die van James Charles de dieperik inhielp? Het feit dat ze in de lange video meermaals de naam van haar vitamines laat vallen, sprak ook niet bepaald in haar voordeel.

Verontschuldigingen

In een eerste verontschuldigingsvideo kregen we een rauwe James Charles te zien. Hij was net opgestaan en wilde reageren op de heisa. Maar dat had hij beter niet gedaan, veel kijkers vonden dat de video niet oprecht overkwam en dat hij alles wel heel makkelijk van zich afschoof. Zo haalde hij de verwijten over het “bekeren” van heteromannen, wel heel lichtjes aan om zich vervolgens te richten tot z’n moeder.

Vervolgens kwam er ook nog een video van Tati Westbrook. Daarin nam ze het verbazend genoeg op voor James Charles en vertelde ze dat het helemaal niet haar plan was om de carrière van James te verpesten. Ze wilde naar eigen zeggen doordringen tot haar goede vriend en zag daarvoor geen andere optie dan hem publiekelijk aan te spreken in een video. Op het einde van haar video vertelt ze dat ze een tijdje weg zal blijven van het internet, omdat ze het gevoel heeft dat het een “slechte plaats is voor haar”.

“No more lies”

Maar toen was het tijd voor James Charles om zijn kant van de feiten te geven. En dat deed hij in een video van 41 minuten lang, waarin hij alles aanhaalt wat er in de afgelopen dagen over hem gezegd en geschreven is. Zo legt hij uit waarom hij de deal met Sugar Bear Hair aanvaardde en hoe hij Tati daar meteen van op de hoogte bracht. Daarbij kon hij deze statements bewijzen met screenshots van gesprekken met Sugar Bear Hair en Tati zelf. Verder toont James ook verschillende fragmenten van video’s waarin hij praat over de vitamines van Tati, waarbij Tati zelfs naast hem zit in één van de video’s. Hieruit wordt dus duidelijk dat James nooit weigerde om haar merk te promoten en het zelfs meermaals deed.

Vervolgens gaat James dieper in op de situaties met heteromannen. Daarbij geeft hij meer info over het verhaal van de ober, die ondertussen ook al zijn kant van het verhaal deed in een video op YouTube. In een screenshot toont hij ook dat de ober, Sam genaamd, zelf zei dat hij biseksueel is. Bovendien bekent hij ook dat hij nog steeds een maagd is en dus zeker niemand heeft aangerand of gedwongen heeft om seksuele handelingen te verrichten. Hij geeft toe dat hij op Instagram jongens aangesproken heeft, maar dat hij stopte met sturen wanneer ze aangaven dat ze ongemakkelijk werden. Hij verwijst verder ook naar de verschillende verhalen die hij over zichzelf las in de afgelopen week. Eén daarvan was het verhaal van zangeres Zara Larsson, zij zei eerst dat James Charles haar vriend meermaals stuurde, terwijl het in werkelijk gaat over één complimentje in een privébericht op Instagram.

Tot slot haalt hij de verschillende verwijten van Jeffree Star aan, die allemaal vals waren. Jeffree zelf reageerde daar ook al op waarbij hij bekende dat hij in de verschillende tweets en berichten die hij stuurde de zaken uit proportie had gesleurd.

De herrijzing

De openhartige video van James Charles legde hem geen windeieren, voor de eerste keer in meer dan een week begon het aantal subscribers van James Charles toe te nemen. Nadat hij meer dan 3 miljoen volgers verloor, heeft hij er nu al weer bijna 2 miljoen teruggehaald.

Deze keer is het Tati die haar nieuwe subscribers opnieuw aan het verliezen is. Sinds James zijn video online postte, is zij al een half miljoen volgers kwijt.

socialblade.com

Gesponsorde artikelen