YouTubers Alan en Alex Stoke riskeren 4 jaar cel na bankoverval-prank

Alan en Alex Stokes
Isopix

Alan en Alex Stoke, die op YouTube beter bekend zijn als de Stoke Twins, riskeren een gevangenisstraf van vier jaar na een van hun pranks. Bij de prank deden ze alsof ze een bank overvielen. De video haalde meer dan een miljoen views, maar dat succes zal hen dus mogelijk wel hun vrijheid kosten.

De 23-jarige tweelingbroers Alan en Alex Stoke staan op YouTube bekend voor hun vele pranks en challenges. Maar een van die pranks kan hun nu duur komen te staan.

Bankoverval

Het gaat om twee video’s die allebei te maken hebben met een prank waarbij de broers deden alsof ze een bank overvielen. In de eerste video deden ze alsof ze een bank overvielen en in de tweede spraken ze mensen aan op straat om hen te helpen. Daarbij vroegen ze kleren om zich te vermommen of een manier om te kunnen vluchten. Daarbij richtten ze een pistool op een Uber-chauffeur die niet op de hoogte was van de prank. De video’s zijn ondertussen offline gehaald.

De tweelingbroers worden nu vervolgd voor verschillende criminele feiten. Het gaat daarbij om valse opsluiting, beïnvloed door geweld, dreiging, fraude of bedrog en het ten onrechte melden van een noodsituatie. Daarbij waren het vooral getuigen die de politie contacteerden omdat ze de valse overval gezien hadden. In de video zaten ook beelden van de politie die de broers aansprak.

4 jaar cel

Todd Spitzer van de politie van Orange County veroordeelt de feiten. “Dit waren geen pranks”, zo stelt hij. “Dit zijn misdrijven waarbij iemand gewond of gedood had kunnen worden. Agenten moeten het volk beschermen en wanneer iemand 911 belt om een bankoverval te melden dan gan ze reageren om levens te redden. Maar ze troffen een misplaatste poging aan om aan populariteit te winnen op het internet, door burgers en agenten in gevaar te brengen.”

Als de broers schuldig worden bevonden op alle aanklachten, dan hangt er hen allebei een gevangenisstraf van vier jaar boven het hoofd. Stokes Twins, het YouTube-account van de tweelingbroers, heeft op dit moment bijna 5 miljoen volgers. Op TikTok zijn de twee nog populairder en hebben ze meer dan 25 miljoen volgers.

Gesponsorde artikelen