‘Yu-Gi-Oh!’-bedenker Kazuki Takahashi overleed omdat hij drie mensen wilde redden van verdrinkingsdood

Er zijn meer details bekend over het overlijden van Yu-Gi-Oh!-bedenker Kazuki Takahashi. Hij overleed in juli op 60-jarige leeftijd. Zijn lichaam werd gevonden voor de kust van Nago City in een duikersuitrusting. Over de precieze doodsoorzaak was toen nog niets bekend, maar nu komen we te weten dat hij overleed omdat hij een moeder en haar dochter wilde redden van de verdrinking.

Op 7 juli 2022 kwam het nieuws dat Kazuki Takahashi, de bedenker van Yu-Gi-Oh! overleden was. Het lichaam van de Japanse mangaka werd een dag eerder gevonden op het strand van de Japanse stad Nago City, op het eiland Okinawa ten zuiden van Japan.

Reddingsactie

Op het moment van zijn overlijden droeg Takahashi een snorkeluitrusting. Daardoor werd er meteen uitgegaan van een ongeluk tijdens het snorkelen. Nu zijn er meer details over dat ongeluk.

De details verschenen in Stars & Stripes, de officiële krant van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daarin werd majoor Robert Bourgeau geëerd omdat hij in juli drie mensen redde van de verdrinkingsdood. Het ging daarbij om een Amerikaanse soldaat en een moeder en haar 11-jarige dochter die in een sterke stroming terechtgekomen waren voor de kust van Okinawa. Ook Takahashi sprong in het water om de drie te proberen redden, zo vertelde Bourgeau. “Hij is een held. Hij overleed omdat hij probeerde om iemand anders te redden.”

Yu-Gi-Oh!

De eerste aflevering van de manga Yu-Gi-Oh! verscheen op 30 september 1996 in het Japanse tijdschrift Weekly Shōnen Jump. De manga vertelt het verhaal van Yugi Moto en de geest Yami Yugi die proberen om het spel Duel Monsters te winnen. In 1998 werd Yu-Gi-Oh! omgevormd tot een animereeks die ook hier te bekijken was op de televisie.

Maar nog bekender is waarschijnlijk het kaartspel dat in de vroege jaren 2000 onze speelplaatsen inpalmde. In dat spel speelde je zelf Duel Monsters, maar heel wat mensen probeerden vooral om de meest zeldzame kaarten te verzamelen. De kans is groot dat je ergens ook nog wel een kaft vol Yu-Gi-Oh!-kaarten liggen. 

Kazuki Takahashi

De bezieler van de originele manga is Kazuki Takahashi. Hij startte zijn carrière als mangaka in 1982 en bracht zijn eerste manga, Tokiō no taka, uit in 1990. In 1991 volgde Tennenshoku Danji Buray. Maar het was pas in 1996 dat hij succesvol werd dankzij Yu-Gi-Oh!. Na het succes van Yu-Gi-Oh! maakte Takahashi nog twee manga’s: Drump in 2013 en The Comiq in 2018. Beiden verschenen net zoals Yu-Gi-Oh! in het tijdschrift Weekly Shōnen Jump

Op woensdag 6 juli 2022 werd in de Japanse stad Nago City, op het eiland Okinawa ten zuiden van Japan, een lijk gevonden in de zee. Een dag later werd bevestigd dat het ging om de mangaka Kazuki Takahashi.

Meer
Lees meer...