Zal Enes Ünal KRC Genk de Play-off 1 titel bezorgen? Football Manager voorspelt het!

Zal Enes Ünal KRC Genk de Play-off 1 titel bezorgen? Football Manager voorspelt het!

SPOILER ALERT: De voorspellingen voor PO1 van de Jupiler Pro-League 2015-2016 door Football Manager 2016

Football Manager is de meest realistische en diepgaande voetbalmanagementsimulatie die er is – het is zo realistisch dat het door vele media wordt gebruikt om de uitslag van verschillende competities te voorspellen en real-life scenario’s uit te denken (zoals transfers van sterspelers of het veranderen van trainer). Hier is nu in België een online platform uit voortgekomen waar de resultaten van deze voorspellingen systematisch zullen worden gepubliceerd. Voor de lancering van het platform heeft Football Manager 2016 het einde van de reguliere competitie voorspelt waardoor de ploegen van Play-off 1 (PO1) nu al gekend zijn. Er zijn alvast belangrijke rollen weggelegd voor Enes Ünal, Gohi Bi Cyriac en Sven Kums.

De zes teams die zullen doorstoten naar PO1 zijn: RSC Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, KV Oostende, Zulte Waregem en KRC Genk. Genk neemt uiteindelijk als laatste een plaats in PO1 omwille van een ondermaats seizoenseinde van Sint-Truiden.

Bij Genk verkeert Enes Ünal in topvorm in de laatste fase van de reguliere competitie. De speler, geleend van Manchester City, maakt volgens de simulatie tijdens de laatste wedstrijden liefst zes goals in negen wedstrijden. Hij is mee één van de bepalende spelers die zorgt voor een plaats voor Genk in de felbegeerde PO1.

KV Oostende blijft goed spelen doorheen het hele seizoen maar zal de toppositie verliezen aan Anderlecht naarmate de play-offs naderen. Gohi Bi Cyriac zal het seizoen afsluiten als topscorer en zal uiteindelijk twintig treffers op zijn teller hebben staan.

Club Brugge begint aan de play-offs met een goed gevoel. Ze verkeren tegen die periode in topvorm getuige daarvan de 12 op 15 voor de laatste 5 wedstrijden van de reguliere competitie.

Sven Kums (AA Gent) wordt de beste speler van het seizoen met een gemiddelde beoordeling van 7.56.

Anderlecht zal eerste staan in de stand bij aanvang van de play-offs, mede dankzij een aantal zeer sterke prestaties van de dit seizoen overgekomen Stefano Okaka.

En de winnaar van PO1 volgens Football Manager 2016? Die volgt in een latere analyse…

De wereldwijde marketingcampagne voor Football Manager 2016 draait rond het feit dat de gebruikers hun favoriete Football Manager verhalen kunnen vertalen door de hashtag #wearethemanagers te gebruiken. België heeft de eer om hun eigen platform te hebben, waar verschillende soorten voorspellingen van het nationaal en internationaal voetbal op zullen worden gepubliceerd. Op www.wearethemanagers.be zal je alle voorspellingen kunnen vinden, verschillende (voetbal-)prijzen kunnen winnen en in contact kunnen komen met andere fans via #wearethemanagers.

Gesponsorde artikelen