Zalando krijgt concurrentie uit eigen land met About You: misschien iets voor jou?

Zalando krijgt concurrentie uit eigen land met About You: misschien iets voor jou?

Gisteren kwamen we eindelijk te weten waar die mysterieuze reclamecampagne die overal opdook eigenlijk om draaide: About You blijkt een online shop die wel heel veel weg heeft van Zalando. Het Duitse concept wil echter veel meer zijn dan een retailwinkel: de ontwikkelaars mikken op een totaalervaring die helemaal om de klant draait. ‘About you’, dus.

In Duitsland, waar hij werd ontwikkeld, is de webshop alvast een groot succes: sinds de lancering in 2014 groeide hij uit tot de tweede grootste speler in zijn categorie. De enige online retailer die About You achter zich kan laten, is Zalando, maar de Duitsers denken daar dus verandering in te kunnen brengen met een uniek concept dat Zalando niet aanbiedt: een hyperpersoonlijke aanpak. Hun aanbod is dan weer aanzienlijk, maar wel nog lang niet zo groot als dat van concurrent Zalando.

Volledig aangepast aan jouw stijl

Wat About You zo uniek maakt, is dat de site onthoudt wat jouw stijl is: niet enkel je maat, maar ook je voorkeuren qua pasvorm, kleuren, merken worden geregistreerd en de kleren worden volgens die parameters speciaal voor jou geselecteerd. Op die manier wordt shoppen inderdaad wel een pak makkelijker en persoonlijker.

Bovendien werkt About You samen met influencers en BV’s (idols, zoals ze het zelf noemen) die zelf kledingstukken uit de shop selecteren en presenteren. In Vlaanderen zijn dat mensen als Laura Tesoro, Astrid Coppens en Tiany Kiriloff, die een groot aantal volgers hebben op sociale media. Niet slecht bekeken, als je de doelgroep van About You bekijkt (mannen en vrouwen van 20 tot 40 jaar oud).

About You trapt zijn Belgisch avontuur af met flinke kortingen tot 40%. Een bezoekje waard, denken wij!

Gesponsorde artikelen