Zanger Arno (70) heeft pancreaskanker en stelt noodgedwongen een aantal concerten uit

Danny Willems

Arno heeft pancreaskanker, maar vecht er nog volop tegen. De zanger weet het al sinds november, toen hij op aanraden van zijn vriendin een bloedonderzoek liet doen bij de huisdokter omdat ze vond dat hij er nogal gelig uitzag. Tijdens zijn chemotherapie is Arno blijven optreden, maar binnenkort moet de zanger onder het mes en volgt een revalidatie van een zestal weken. Optredens moeten dus verplaatst worden.

Arno maakte het feit dat hij kanker heeft bekend in een interview met DS Weekblad. Ook sinds zijn diagnose is hij altijd blijven optreden, Op 23, 24 en 25 januari gaf hij nog concerten in de Ancienne Belgique in Brussel. Een paar dagen voordien had hij chemo gehad. “De mensen die weten dat ik kanker heb, vragen zich af waarom ik op een podium sta”, zegt hij daarover in het interview met DS Weekblad. “Maar tijdens en na een concert heb ik meer energie dan ik vandaag heb. Zelfs alleen al door te weten dat er een concert aankomt, word ik energieker. Ik ben verslaafd aan optreden.”

Leven in het nu

In september hadden wij nog een interview met het Belgische muziekicoon naar aanleiding van zijn 15e album onder de naam Arno, ‘Santaboutique’. Daarin zei hij al dat hij in het nu leeft (“Gisteren is dood voor mij. En morgen bestaat nog niet.”) en dat is ook het geluid dat we nu horen.

In het interview dat we met hem hadden kwam ook zijn 70e verjaardag en een naderende dood ter sprake. Daarover zei Arno dit: “We gaan allemaal dood, maar ik wil daar liefst niet aan denken. Ik heb vandaag geen tijd voor de dood. Ik wil nog veel te veel doen. Het voordeel is: omdat ik altijd bezig ben, heb ik ook weinig tijd om na te denken dat ik er toch al 70 ben… Je weet dat het er ooit zit aan te komen, maar in tussentijd gaat het leven gewoon door. En dan we zien wel. Ik wil nu trouwens niet doodgaan, de bloemen zijn veel te duur. (lacht)”

Concerten in België

In tussentijd gaat het leven dus gewoon door. Nu wordt een aantal concerten in Nederland, Frankrijk en Zwitserland verplaatst, maar de concerten die in mei op de planning staan in Leuven (Het Depot op 1 en 2 mei), Muziekodroom in Hasselt (7 mei), De Roma in Antwerpen (8 mei) en de Cactus Club in Brugge (9 mei) gaan voorlopig wel gewoon door.

Enkele dagen geleden kreeg Arno nog een Lifetime Achievement Award op de MIA’s.

Gesponsorde artikelen