Zanger Linkin Park berooft zichzelf van het leven, amper drie weken geleden stond hij nog op Rock Werchter

Zanger Linkin Park berooft zichzelf van het leven, amper drie weken geleden stond hij nog op Rock Werchter

De zanger van de rockgroep Linkin Park, Chester Bennington, is op 41-jarige leeftijd overleden. Hij had al een tijdje last van depressies en zou in zijn woning zelfmoord gepleegd hebben. Amper drie weken geleden stond hij met z’n band nog op Rock Werchter. Opvallend is dat hij dit deed op de verjaardag van z’n goede vriend Chris Cornell, die in mei zelfmoord pleegde.

Chester Bennington zou zich volgens TMZ in z’n huis in Los Angeles opgehangen hebben. Zijn lichaam werd rond 9 uur plaatselijke tijd gevonden. De zanger van Linkin Park heeft de voorbije jaren veel problemen met alcohol en drugs gehad. Hij zou in het verleden al gezegd hebben dat hij zelfmoord overwoog, nadat hij als kind gepest en mogelijk misbruikt werd. Chester laat zes kinderen na, hij was twee keer getrouwd.

Opvallend is ook dat hij een goede vriend was van Chris Cornell, de frontman van Audioslave en Soundgarden. Hij beroofde zich in mei van het leven, ook al door ophanging. Cornell was de peetoom van de kinderen van Bennington, en die stuurde na z’n dood dan ook een emotionele boodschap rond. Cornell zou vandaag overigens jarig geweest zijn.

Veel problemen

Chester Bennington voegde zich in 1999 bij de band Linkin Park, al heette de groep toen nog anders. Het was wel Bennington die de naam Linkin Park bedacht, een eerbetoon aan een park in Santa Monica. Een jaar later kwam het debuutalbum Hybrid Theory uit. Linkin Park had er meteen het best verkochte album van 2001 mee te pakken. Ook het volgende album deed het goed, maar in 2005 begonnen de problemen voor de frontman.

Chester scheidde van zijn vrouw Samantha, en de juridische strijd om het voogdijschap van de kinderen deed hem terugvallen op drugs en alcohol. Hij verloor ook een groot deel van z’n bezittingen en zou zelfs even in een klein appartementje zonder meubels gewoond hebben. Later dat jaar trouwde hij met Talinda Bentley, waarmee hij al snel nog een kind kreeg. Bennington is vaak in therapie gegaan, maar heel vaak hervallen.

Enkele weken geleden was Linkin Park nog één van de headliners op Rock Werchter. Toen deed Chester de wei nog daveren, nu is hij één van de vele rocklegendes die voor eeuwig in onze herinneringen blijven leven.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen