Zangeres die viraal ging met ‘Shallow’ in metro schittert ook bij Ellen DeGeneres

Charlotte Awbery Ellen DeGeneres Shallow viral
Instagram/YouTube

Het gaat snel voor Charlotte Awbery. Een week nadat een filmpje van haar in de Londense metro viraal ging, mocht de 30-jarige Britse haar zangkunsten nog eens overdoen bij Ellen DeGeneres. En ook deze keer klonk haar versie van Shallow prachtig.

Awbery dankt haar plotse succes aan de Britse komiek Kevin Freshwater. Voor de reeks “Finish the lyrics” op zijn Instagram-account trok hij met een microfoon door Londen . Freshwater zingt daarbij telkens het begin van een liedje en laat nietsvermoedende voorbijgangers verder zingen.

Shallow

Meestal resulteert dat in verbaasde reacties, grappige opmerkingen of schuchtere zangpogingen. Maar bij Charlotte Awbery pakte het net iets anders uit. Ze begon enigszins verlegen aan Shallow van Lady Gaga, maar toonde al snel haar prachtige stem.

Het filmpje van die zangpartij ging de wereld rond en ook Ellen DeGeneres bleek fan. De Amerikaanse talkshowhost nodigde Awbery uit voor The Ellen DeGeneres Show. Daar mocht ze gisteren opnieuw het nummer Shallow zingen en opnieuw maakte ze indruk.

“Nooit opgeven”

In het interview achteraf zei de Britse zangeres dat ze nog steeds niet kan geloven wat haar overkomen is. “Ik zing al 15 jaar, op huwelijken, in bars, …”, zegt ze. “Mijn vader zei altijd dat ik nooit mocht opgeven en gewoon moest zingen, eender waar.”

Vervolgens had Ellen DeGeneres ook nog enkele cadeaus voor Charlotte Awbery. Ze kreeg een jaarabonnement voor de Londense metro én een cheque van 10.000 pond (11.730 euro).

Bekijk haar passage bij Ellen DeGeneres:

Gesponsorde artikelen