Zara probeert je ongeveer twintig keer meer geld af te troggelen dan dit kledingstuk eigenlijk kost 

Zara probeert je ongeveer twintig keer meer geld af te troggelen dan dit kledingstuk eigenlijk kost 

Zou jij vijftig euro uitgeven voor iets dat je letterlijk twee muisklikken verder voor twee euro kan vinden? Zara gaat er blijkbaar uit van wel, want zij verkopen een lungi, een soort Oost-Aziatisch kledingstuk voor mannen aan een prijs van zo’n 80 euro. En dat terwijl je zo’n ding eigenlijk wel voor twintig keer minder geld kan vinden.

Zara is niet bepaald de H&M: goedkoop zal het nooit worden om daar je garderobe samen te stellen. Soms kan je in Zara een moderne update op een klassieke look scoren, dus dat maakt het de meerprijs helemaal waard. Nu heeft Zara in Groot-Brittannië wel een paar wenkbrauwen doen fronsen. Ze verkopen nu namelijk een lungi voor zo’n 80 euro.

Mainstream

De lungi, voor ’t geval je dat niet wist, is een Oost-Aziatische rok voor mannen. ’t Is natuurlijk best een fashion statement om die hier te dragen, en wellicht is Zara de enige mainstreamwinkel die er momenteel eentje verkoopt aan deze kant van de wereld. Maar dat is géén goede reden om maar liefst het twintigvoudige van de prijs te vragen.

Want, inderdaad, de lungi is natuurlijk ook perfect verkrijgbaar op andere websites, dus fashionable men die van onlineshoppen weten, stellen zich ongetwijfeld vragen bij het hoge prijskaartje. Op websites zoals lungiwala.com kan je de lungi (bijna exact dezelfde lungi, zelfs) dan ook krijgen voor ongeveer twintig keer minder.

Alledaags

Voor een kledingstuk dat niet alledaags is, wil je misschien wel wat meer betalen, maar niet twintig keer zoveel. Zeker omdat je als westerse man waarschijnlijk niet elke dag je lungi aantrekt. In landen als Pakistan en Indonesië draagt men de lungi omwille van de hitte. Dan is een hele dag een broek dragen geen optie.

Vinden jullie ’t wat, zo’n lungi?

Gesponsorde artikelen