Left Right
scrollTop top

Zaterdag spoorstakingen: treinen naar Pukkelpop zouden rijden


© Pukkelpop

De spoorbond OVS gaat toch staken op zaterdag 17 augustus. NMBS betreurt naar eigen zeggen de hinder die de staking zal veroorzaken voor haar reizigers. Pukkelpop laat weten dat het met de NMBS afspraken gemaakt heeft zodat de treinen naar het festival wel degelijk zullen rijden.

De organisatoren van Pukkelpop laten aan de kranten van Mediahuis weten dat de staking geen problemen moet opleveren voor de treinen naar het festival: “We hebben goede afspraken met de NMBS gemaakt dat de lijnen naar Pukkelpop gewaarborgd moeten blijven. We gaan ervan uit dat die afspraken goed worden nagekomen en dat de dienstverlening gewaarborgd zal blijven, en zo ziet het er ook naar uit.”

“Als organisatie gaan we er alles aan doen om de festivalgangers in optimale omstandigheden naar Pukkelpop te brengen. We zullen de festivalgangers blijven informeren en er op het juiste moment over communiceren.”

Tweede keer staken voor verlof

Volgens OVS zal een minimale dienstregeling ervoor zorgen dat de hinder beperkt blijft. De andere vakbonden staken niet mee. Zij wachten de resultaten van het huidig overleg af. Dat kwam er nadat eind juli ook al om dezelfde reden (de vakantieregeling) gestaakt werd.

Op 27 juli werd op het spoor ook al het werk neergelegd. Die datum was ook een probleem voor de feestende jeugd. Dat weekend werd er namelijk op twee locaties gevierd. Mensen trokken met de trein naar Gent voor de Gentse Feesten of naar Boom voor Tomorrowland.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658