Zaterdag starten de Spelen, en ondertussen gebeurt dit in Brazilië. Niet te geloven …

In de Braziliaanse stad Natal en andere steden in Noordoost-Brazilië hebben misdaadbendes de afgelopen dagen 54 aanvallen uitgevoerd op politie-eenheden, openbare gebouwen en het openbaar vervoer. Bendeleden staken zeker vijftien bussen in brand, en vanuit verschillende steden worden schietpartijen gemeld.

Op Twitter wordt onder de hashtag #prayfornatal door veel mensen gesuggereerd dat de Braziliaanse overheid de onrust probeert te verzwijgen, met het oog op de Olympische Spelen die zaterdag van start gaan.

Volgens de gouverneur van de staat Rio Grande do Norte zijn de aanvallen een reactie op de maatregel van de lokale overheid om mobiel telefoonverkeer vanuit de grote staatsgevangenis in Natal onmogelijk te maken. De bendes worden aangestuurd vanuit de gevangenis, zei gouverneur Robinson Faria.

Ziekenhuizen

Bendeleden staken zeker vijftien bussen in brand, en vanuit verschillende steden worden schietpartijen gemeld. Relschoppers hebben ook al verschillende ziekenhuizen aangevallen. Er was ook een explosie in een auto in een parkeergarage bij een supermarkt.

Een brand bij de toeristische trekpleister van Natal, het hoge duin Morro do Careca, wordt ook toegeschreven aan de misdaadbendes. Over eventuele slachtoffers van de aanslagen is nog niets bekend.

In de getroffen steden stond het openbaar vervoer 24 uur stil en werd de inwoners aangeraden binnenshuis te blijven en militairen te helpen om de rust te herstellen.

Meer
Lees meer...