Zaterdag treinstaking, maar “treinen naar festivals en de kust worden verzekerd”

NMBS
GettyImages

De onafhankelijke spoorbond OVS zal zaterdag het werk neerleggen. Daardoor zullen er maar drie op de vijf treinen rijden. Daarbij werd er voorrang gegeven aan de treinen naar festivals en naar de kust.

Een staking tijdens het weekend van Tomorrowland en de Gentse Feesten, da’s natuurlijk geen pretje. Maar toch staat het op de planning. Op zaterdag zullen maar drie op de vijf treinen rijden, maar de NMBS heeft er wel voor gezorgd dat dit de belangrijkste treinen zijn.

Tomorrowland, de Gentse Feesten en de kust

De NMBS heeft voorrang gegeven aan treinen naar Tomorrowland, de Gentse Feesten en de kust. Specifiek betekent dat dus de treinen naar Boom, Gent en de kuststeden Oostende en Blankenberge. Wie op zaterdag dus met de trein naar Tomorrowland of de Gentse Feesten wil, hoeft zich geen zorgen te maken. Bovendien worden er zelfs drie extra nachttreinen ingezet om festivalgangers van Tomorrowland naar Antwerpen te brengen. En ook de zonnekloppers hebben zekerheid op een trein naar de kust.

Vooral de kleinere stations zullen de staking merken. Het zijn namelijk voornamelijk de stoptreinen die afgeschaft zullen worden door de staking. Wie zaterdag de trein moet nemen, checkt dus best eerst online of zijn of haar trein wel degelijk zal rijden. Daarvoor kan je terecht op de website van de NMBS.

Gesponsorde artikelen