Ze hebben nu ijsjes uitgevonden die niet zo snel smelten (en toch even lekker zijn)

Ze hebben nu ijsjes uitgevonden die niet zo snel smelten (en toch even lekker zijn)

De wetenschap staat voor niets: er is een proteïne ontdekt die gebruikt kan worden in ijs waardoor die niet zo snel smelt. Het zou bovendien helemaal niks afdoen aan de smaak en zelfs gezonder zijn.

De proteïne helpt bij het binden van lucht, vet en water, en als je ze aan roomijs toevoegt, krijg je een “super-smooth consistency” beloven de uitvinders, wetenschappers van de University of Edinburgh’s School of Physics. Ze maken zich sterk dat over drie jaar er roomijs met de proteïne te koop zal zijn in elke supermarkt.

De belangrijkste eigenschap lijkt te zijn dat ze ervoor zorgt dat ijs trager smelt. Bovendien voorkomt de proteïne, die BslA heet, de vorming van waterkristallen.

Door de werking van de proteïne kan volgens de uitvinders ook ijs gemaakt worden dat minder verzadigde vetten bevat en minder calorieën, maar toch even lekker is.

Gesponsorde artikelen