Ze zijn eindelijk terug: Green Day komt begin volgend jaar naar Vorst Nationaal

Ze zijn eindelijk terug: Green Day komt begin volgend jaar naar Vorst Nationaal

Ze zijn lang weggeweest, maar op 7 oktober brengen de punkers van Green Day hun twaalfde studioalbum uit, Revolution Radio getiteld. De single Bang Bang gaf al een voorsmaakje en begin 2017 kunnen de fans hen ook weer live aan het werk zien. Dan komt de band naar Vorst Nationaal en geven ze hun eerste concert in België sinds Rock Werchter 2013 en hun eerste zaalshow sinds ze in 2009 het Sportpaleis op z’n kop zette.

Vorst Nationaal is nu dus een kleinere zaal en dat lijkt met opzet te zijn.Meteen na de release van Revolution Radio doet de band ook een kleine intieme tournee in de Verenigde Staten. Begin 2017 maken ze dan de oversteek naar Europa, wat hen op 2 februari naar Vorst Nationaal brengt. Tickets zijn te verkrijgen vanaf vrijdag via Goformusic en kosten 55 of 60 EUR.

Complexiteit en onzekerheid

Revolution Radio werd door de band zelf geproduceerd en werd opgenomen in Oakland. Twaalf nagelnieuwe nummers, geschreven in typische Green Day-stijl, maar wel voor het eerst ondergedompeld in de complexiteit en onzekerheid van de moderne wereld.

Met Bang Bang kregen we een eerste voorsmaakje, het nummer is geïnspireerd door de actualiteit en toont aan dat Billie Joe Armstrong en zijn kompanen de vinger nog steeds aan de pols houden.

Tickets voor het concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 9 september om 9u.

Gesponsorde artikelen