Zeeleeuwenshow in Antwerpse Zoo tijdelijk geschrapt door protest dierenactivisten

Zeeleeuwenshow in Antwerpse Zoo tijdelijk geschrapt door protest dierenactivisten

Tijdens de zeeleeuwenshow in de Zoo van Antwerpen zijn zondagnamiddag drie dierenactivisten aangehouden. Ze sprongen met protestborden in het zwembad waarop “Stop shows met dieren!” geschreven stond. De Zoo voert nu de komende drie dagen de show niet op. 

De zeeleeuwen waren nog maar even bezig met hun kunstjes, toen drie dierenrechtenactivisten in het zwembad sprongen. Ze hadden borden vast met daarop de boodschap “Stop shows met dieren!” Ilse Segers, de woordvoerder van de Zoo van Antwerpen vertelde aan Gazet van Antwerpen wat voor “domme daad” dit was.

Een domme daad

Toen de mannen het bad insprongen, brak er een gejoel bij het publiek uit. Met boegeroep wilden de toeschouwers hun ontevredenheid uit te drukken. Toen een man uit het publiek ingreep en de activisten gebood te vertrekken, klonk er dan ook meteen applaus.

“Het protest was een domme daad”, vertelt woordvoerster Ilse Segers aan de Gazet van Antwerpen. “Ten eerste is het dier dat in het bassin zwom serieus geschrokken, want zelfs onze eigen trainers gaan nooit met de dieren in het water. Ten tweede had die schrikreactie evenzeer een aanval op de man zelf kunnen zijn geweest. Wat dan?”

Wereldwijd protest

Dit voorval is zeker niet het eerste. Wereldwijd komt er meer en meer kritiek op de shows met dieren in waterparken. Zo stopte SeaWorld America in 2016 met het gebruiken van orka’s in shows en verloor het Dolfinarium in Brugge in 2016 duizenden toeschouwers, door protesten van dierenactivisten.

Gesponsorde artikelen