Zeer herkenbaar voor vrouwen: schurende billen. Zo kan jij het verhelpen!

iStock

Yes! Het zonnetje schijnt dus tijd om fleurige rokjes, jurkjes en shortjes uit de kast te halen. Heerlijk genieten … Tot je een beetje begint te zweten en het op gevoelige plaatsen begint te schuren. Wist je er iets tegen kan doen? Weg met de zomerkwaal! Dit is wat je kan doen om schurende billen te verhelpen. 

1. Body Patch

Je kan een body patch op je benen plakken. De pleister werkt als een tweede huid en kan je pijnloos verwijderen en meermaals gebruiken. De pleister kan je zelfs wassen, wat een groot voordeel is. Het is ontwikkeld om geïrriteerde huid door wrijving tegen te gaan, dus de pleister ademt en is zweetdoorlatend. De patch is trouwens ook niet zo duur, in de webshop kost die maar 7,30 euro.

2. Sportlotion

Wielrenner Tim Lawson ontwikkelde de ‘Strip Anti Chafing Cream‘ op basis van kokosolie. De lotion wordt opgenomen door je huid en laat een dun laagje achter waardoor je billen niet meer tegen elkaar schuren.

3. Vevina

De crème legt een beschermlaag op je huid waardoor er geen wrijving meer kan ontstaan. Zowel water als zweet hebben geen invloed op de werking van het middel. Het is speciaal ontworpen tegen schurende benen en andere schuurplekken. De crème kost ook maar 10,5 euro.

4. Vaseline

Door vaseline aan te brengen op je benen, wordt je huid vet en glijden ze makkelijker in plaats van te schuren. Het lastige is natuurlijk dat het een beetje glibberig aanvoelt. Net als het volgende …

5. Glijmiddel

Je leest het goed hoor, glijmiddel. In tegenstelling tot vaseline trekt het niet in je huid en moet je het minder regelmatig aanbrengen. Daarnaast beschermt het je huid erg goed.

6. Babypoeder

In tegenstelling tot vaseline zorgt babypoeder ervoor dat je benen droog blijven. Werkt het bij baby’s? Dan is het zeker goed voor volwassenen. Het lastige aan talkpoeder is wel dat je het een paar keer per dag moet aanbrengen en dat het sporen kan achterlaten op je kledij. Babypoeder is ook erg goedkoop dus misschien toch eens overwegen?

7. Odorex Extra Dry

Een middel dat ervoor zorgt dat je minder transpireert: je huid blijft droog door de spray, lotion, depper of crème. Het product kan soms wel lichtjes prikken als je het aanbrengt. Als het dat maar is …

iStockphoto

Gesponsorde artikelen