Left Right
scrollTop top

Zeker 11 doden bij schietpartij in synagoge in Pittsburgh


Zeker 11 doden bij schietpartij in synagoge in Pittsburgh

Het dodental na de schietpartij in een synagoge in het Amerikaanse Pittsburgh is opgelopen tot elf. Ook raakten zes mensen gewond. De dader gaf zich na een vuurgevecht over aan de politie. De man van 46 had antisemitische motieven.

Gisteren opende een man het vuur in een synagoge in Pittsburgh in de Verenigde Staten. Het dodental van deze schietpartij ligt momenteel op elf. Verder raakten ook zes mensen gewond, waaronder vier politieagenten. De dader had duidelijk antisemitische motieven.

“Alle joden moeten dood”

De dader stormde de synagoge binnen met de woorden “alle joden moeten dood”, zo meldden verschillende lokale media. Ook tijdens de rest van zijn schietpartij bleef hij antisemitische boodschappen roepen. Volgens het persbureau AP was er op het moment van de schietpartij een besnijdenis aan de gang in de synagoge, waardoor er dus heel wat mensen aanwezig waren.h

De dader gaf zich nadat hij gewond raakte tijdens een vuurgevecht met de politie over. Het gaat om een blanke man van 46 die geregeld antisemitische boodschappen post op sociale media.

Trump

Amerikaans president Donald Trump reageerde al op de schietpartij en hekelde daarbij de haat die de Verenigde Staten tegenwoordig kenmerkt. Eerder werden er namelijk ook al bompakketten onderschept die gericht waren aan allerhande tegenstanders van Trump.

Verder is Trump ook van mening dat dergelijke schietpartij niet had kunnen plaatsvinden als er gewapende beveiligers in het gebouw aanwezig waren. Hierbij onderschrijft hij dus nogmaals zijn mening dat de wapenwetgeving van de Verenigde Staten niet verstrengd moet worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308