Zeker 18 asielzoekers betrokken bij aanrandingen Keulen – maar ook Amerikaan en twee Duitsers

Zeker 18 asielzoekers betrokken bij aanrandingen Keulen – maar ook Amerikaan en twee Duitsers

Er zijn in Duitsland inmiddels 31 mensen geïdentificeerd die een belangrijke rol bij het geweld in de nacht van oud op nieuw in Keulen hebben gespeeld. Achttien van deze verdachten zijn asielzoekers. Ondertussen dreigt het extreemrechtse Hogesa ermee om in Keulen “te gaan jagen op buitenlanders”. 

De 31 die geïdentificeerd zijn? Het zou gaan om negen Algerijnen, acht Marokkanen, vijf Iraniërs, vier Syriërs, een Irakees, een Serviër, een Amerikaan en twee Duitsers. Gisteren werd nog beweerd dat het “voornamelijk Syriërs” waren.

Bij twee van de verdachten, 16 en 23 jaar oud, die afkomstig uit Marokko zouden zijn, bleken hun mobiele telefoons beelden te bevatten van de misdragingen tegen vrouwen. Ook zouden zij een blaadje bij zich hebben gedragen met een Duits-Arabische woordenlijst waarop dingen stonden als “grote tieten” en “wil je neuken?”

Ook in Zürich

Behalve in Keulen zijn in diverse andere Duitse steden rond de jaarwisseling op grote schaal mensen beroofd en vrouwen aangerand. In Hamburg kwamen tot donderdag zeventig aangiftes binnen van diefstal, waarvan 23 inclusief aanranding. In Frankfurt zijn enkele vrouwen betast. Vooralsnog zijn daarvoor twee aangiftes binnengekomen.

Ook in de Zwitserse stad Zürich werden eenzelfde soort misdaden gepleegd door mannen met een getinte huidskleur. Bij de politie in Zürich waren donderdag ongeveer 25 diefstallen gemeld, terwijl zes vrouwen meldden seksueel te zijn lastiggevallen.

Ook zouden zij een blaadje bij zich hebben gedragen met een Duits-Arabische woordenlijst waarop dingen stonden als “grote tieten” en “wil je neuken?” 

Hogesa

Ondertussen is Hogesa (Hooligans Against Salafism) zich weer aan het roeren. Dat zijn extreemrechtse voetbalsupporters die eerder dit jaar al vaak rel geschopt hebben en mensen aangevallen in Keulen. Ze sloegen bij een “uit de hand gelopen protest” afgelopen zomer nog 44 politieagenten in het ziekenhuis.

Hogesa en een groepering die zich Altstadtspaziergang noemt, hebben opgeroepen om te gaan “jagen” op buitenlanders (“ene Jagd aug Schwarze um die Stadt von Unrat zu befreien”). Morgen houdt ook Pegida een protestmars op de Heumarkt en het Hauptbahnhof.

Gesponsorde artikelen