Eerste zelfbevestiging voor Graspop 2021: Tribulation

Zelfbevestiging Graspop 2021 Tribulation
Graspop

We weten al langer dat Aerosmith als headliner naar Graspop 2021 komt, maar nu is er nog een andere band die zijn enthousiasme om naar Dessel af te zakken niet kan verbergen.

Tribulation laat via Facebook weten op zaterdag 19 juni 2021 op Graspop op te treden. Dat de mannen van Tribulation geen doetjes zijn, is een understatement. Ze brengen een inventieve mix van verschillende subgenres. De band is sinds 2009 actief en bracht in 2009 met ‘The Horror’ een zuivere death metalplaat uit.

Sindsdien verwerken ze steeds meer andere elementen in hun songs. Zo mag je hun album ‘Children Of The Night’ uit 2015 hoofdzakelijk traditionele heavy metal noemen met snufjes psychedelische rock, brokken black metal en hier en daar een knipoog naar het gothic genre. Qua teksten haalt Tribulation duidelijk inspiratie uit mythes, het occulte en het bovennatuurlijke. Met hun meest recente langspeelplaat ‘Down Below’ uit 2018 zetten de Zweden die traditie trots voort.

Enkele essentiële tracks: The Lament, Strange Gateways Beckon, Melancholia en Nightbound.

Graspop Metal Meeting 2021 vindt plats op het festivalterrein in Dessel van 17 tot en met 20 juni. Gekochte tickets voor de uitgestelde editie van dit jaar blijven geldig in 2021.

*** European tour announcement! ***In order to launch the upcoming new album “Where the Gloom Becomes Sound”,…

Geplaatst door Tribulation (Official) op Woensdag 26 augustus 2020

De 20 beste concerten op Graspop 2019 (in willekeurige volgorde).

Gesponsorde artikelen