Zelfrijdende automaker Drive.ai komt waarschijnlijk in handen van Apple

youtube

Apple is geïnteresseerd in het ontwikkelen van een autonoom rijdende auto en is hiervoor bereid autobouwer Drive.ai over te nemen. De zelfrijdende automaker heeft daarvoor het geschikte personeel en dat zou Apple graag overnemen en bij hen aan het werk zetten. Al zijn de plannen zowel door Apple als Drive.ai nog niet bevestigd.

Apple heeft al langer dan vandaag plannen om autonoom rijdende auto’s te ontwikkelen, en daarvan zijn er al enkele testwagens op de markt in Californië. Al is dit nog maar het begin en willen zij die testwagens graag naar een meer gevorderd stadium brengen. Over de exacte plannen en het bedrag dat Apple voor deze overname zou betalen, is er nog geen duidelijkheid. Dat meldt de The Information.

Drive.ai

De autonoom rijdende automaker is al sinds 2015 actief op de markt en bracht in 2018 zijn eerste shuttlebusjes voor personenvervoer uit in Texas. Sinds februari 2019 startte Drive.ai zijn zoektocht naar een overnamekandidaat door enkele moeilijkheden die zich voordeden. Ondertussen, vier maanden later, ziet Apple zich wel passen in dat plaatje door hun eigen zelfrijdende auto-visie die ze nastreven.

Youtube

Overname door Apple

Drive.ai zou gedurende zijn presterende tijd 77 miljoen euro opgebracht hebben en bezit tientallen experts uit de auto-industrie. Met die experts zou Apple in staat zijn om hun plannen voor zelfrijdende auto’s uit te breiden. Een plan dat veel verder gaat dan de software waarover Apple op dit moment beschikt. Met hun Carplay-systeem is het namelijk enkel mogelijk om te bellen, sms’en, muziek te luisteren of te navigeren. De technologie moet dus nog een helse verandering doorstaan om tot een autonoom rijdende auto te komen.

Gesponsorde artikelen