Zelfs ebola krijgt Kerstmis niet klein: hulpverleners brengen kerstsfeer naar West-Afrika

We zouden het niet mogen vergeten, maar ook nu nog vechten hulpverleners tegen de uitbraak van ebola in het westen van Afrika. Geen kerstfeestje zou je denken, maar dat was buiten deze vier hulpverleners gerekend. Ze toverden hun intussen bekende witte beschermende pakken om in dat van de kerstman, zijn elfjes en zelfs de sneeuwman Frosty.

Het initiatief bracht toch een beetje kleur tijdens de kerstdagen van de zieke patiënten in Bong County in Liberia, één van de zwaarst getroffen ebolalanden. Maia Baldauf, die voor International Medical Corps naar West-Afrika is afgezakt, plaatste de foto’s bij een artikel dat ze voor Quartz schreef. Haar collega Paul, een logistiek medewerker uit Florida, mocht de kerstman zijn. Eoin, een psycholoog uit Ierland, en Amaia, een verpleegster uit Spanje, verfden hun pakken groen zodat ze de elfjes van de kerstman konden spelen. En Joshua, een ingenieur uit Schotland, haalde een wortel boven om in Frosty de sneeuwman te veranderen.

Met vier gingen ze kerstliedjes zingen en deelden ze snoep en cadeautjes uit aan de patiënten, onder wie verschillende kinderen en een hoogzwangere vrouw. Voor de zieken is het een aangename afwisseling, want zo’n verzorgingscentrum en zeker de witte beschermende pakken schrikken toch altijd enigszins af. “De mensen in de gemeenschap kunnen met deze foto’s zien dat we echt om hen geven, niet enkel als patiënten, maar ook als mensen”, zegt een andere verpleegster in het gezelschap.

Alle beelden kan je HIER bekijken.

Meer
Lees meer...