Zendaya en John David Washington maakten tijdens lockdown film met ‘Euphoria’-maker

Zendaya John David Washington Malcolm & Marie
Euphoria – Tenet

Op het tweede seizoen van Euphoria is het nog even wachten. Maar binnenkort mogen we al nieuw werk van de maker van de reeks, Sam Levinson, met acteurs Zendaya en John David Washington verwachten. Tijdens de lockdown slaagde het groepje er namelijk in om de nieuwe (en tot nu toe geheime) film Malcolm & Marie van begin tot eind te maken.

Op 16 maart werden de opnames van het tweede seizoen van Euphoria stilgelegd door de coronacrisis. Die dag nog belde hoofdrolspeelster Zendaya naar Sam Levinson, de maker van de reeks. Ze vroeg ‘m of ie geen zin had om een script voor een nieuwe film te schrijven, en die film ook meteen op te nemen. Zes dagen later was de eerste versie van het script van Malcolm & Marie af.

Zendaya en John David Washington

Terwijl hij met dat script bezig was, dagdroomde Levinson over John David Washington (Tenet, BlacKkKlansman) als Malcolm. En die heeft ie kunnen strikken. Zendaya deelde een eerste beeld uit Malcolm & Marie via sociale media met de wereld.

Legale productie

De opnames van de film vonden tijdens de lockdown plaats in Californië, in het badplaatsje Carmel-by-the-Sea, in een enorm energiezuinig hypermodern huis. Om alles legaal te kunnen doen verlopen, werkte de groep samen met verschillende dokters, advocaten en de betrokken overheidsinstanties.

De acteurs, regisseur en producers moesten zich aan strikte voorschriften houden. Zo werd van iedereen de temperatuur gemeten aan het begin en het einde van elke werkdag. Daarnaast werden repetities voor de scènes buiten georganiseerd, op een parkeerplaats.

Onduidelijkheden

Malcolm & Marie werd volledig zelf bekostigd. De film heeft dus nog geen verdeler, waardoor er ook nog geen releasedatum bekend is. Het is ook nog niet geweten wanneer de opnames voor het tweede seizoen van Euphoria hervat kunnen worden.

Gesponsorde artikelen