Zendaya reageert op overlijden collega en vriend Angus Cloud (25)

Afgelopen maandag sloeg het nieuws rond de dood van jonge acteur Angus Cloud (25) in als een bom. De acteur die vooral bekend was door zijn rol in Euphoria, werd dood teruggevonden in zijn ouderlijk huis in Oakland, Californië. De doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt, maar heel wat familie en vrienden spraken zich nadien uit over het belang van mentale gezondheid. Ook Zendaya deelde daarover een statement.

Hollywood is in rouw na het overlijden van de 25-jarige acteur Angus Cloud. Zowel collega’s uit Euphoria als andere celebrity’s reageren op zijn dood en benadrukken daarbij hun liefde voor Cloud en hun medeleven voor de familie. Ook Zendaya, vriendin en collega, heeft ondertussen gereageerd.

Angus Cloud

“Het is met pijn in het hart dat we vandaag afscheid hebben moeten nemen van een prachtig persoon. Als artiest, als vriend, als broer en als zoon, was Angus zo speciaal voor ons op zoveel verschillende manieren.” Zo maakte de familie van Angus Cloud afgelopen maandag het overlijden van de acteur bekend.

Wat de doodsoorzaak precies was, is niet bekend. Maar de familie maakte wel duidelijk dat er extra aandacht moet komen voor de mentale gezondheid bij jonge mensen. Daarnaast vertelde de familie ook dat Cloud sinds de dood van zijn vader niet meer dezelfde was.

Reacties

Cloud was bij het grote publiek vooral bekend van de succesvolle reeks Euphoria. Daarin speelde hij de rol van de vriendelijke drugsdealer Fez, volgens vele fans dé revelatie en het hart van de serie. Normaal gezien zou de acteur nog terugkeren voor het volgende seizoen van de reeks, maar hoe dat nu zal opgevangen worden, is niet duidelijk.

Sinds het nieuws rond zijn dood zijn er heel wat collega’s en vrienden die via sociale media hun gemis uiten. Zo waren er al verschillende posts van Clouds collega Javon Walton die zijn kleine broer Ashtray speelde in Euphoria. “Voor altijd familie”, schreef die bij een foto van zichzelf met Angus. Ook andere celebrity’s hebben ondertussen hun medeleven geuit.

Zendaya

Ook Zendaya, misschien wel hét gezicht van Euphoria, heeft gereageerd. Zij deed dat in een langer statement op haar Instagram. “Woorden kunnen niet omschrijven hoe mooi Angus was als persoon”, schrijft ze. “Ik ben de wereld zo dankbaar dat ik hem heb mogen leren kennen en dat ik hem mijn broer mocht noemen. Dat ik zijn warme ogen, zijn brede lach en zijn aanstekende lach in mijn leven had. Mensen zeggen vaak ‘die persoon kan een ruimte doen oplichten met hun lach’, maar bij hem was dat ook echt zo. En zo wil ik hem me ook herinneren.”

Meer
Lees meer...