Zes olifanten verdrinken in Thaise waterval omdat ze elkaar wilden redden

Olifanten
GettyImages

In het Khao Yai National Park in Thailand zijn minstens zes wilde Aziatische olifanten overleden omdat ze elkaar wilden redden uit een waterval. Een babyolifant viel als eerste in het water, waarna vijf andere olifanten hem wilden redden met fatale afloop.

Olifanten zijn kuddedieren. Ze leven samen in groep en blijven voor hun hele leven samen. Maar dat kan soms in hun nadeel spelen. Want deze hechte band kostte het leven aan zes olifanten in Thailand.

Waterval

Een babyolifantje van drie jaar oud sukkelde in het water nabij de Haew Narok, een waterval die ook bekend staat onder de onheilspellende naam Hell’s Fall. De rest van de kudde wilde het olifantje proberen te redden, maar dat ging niet helemaal zoals gepland.

In totaal probeerden zeven andere olifanten het kleintje te redden, maar één voor één sukkelden ze zelf het water in. Twee olifanten overleefden de heldhaftige poging, maar ze moesten wel gered worden van de rand van de waterval. De andere vijf helden, en het kleine olifantje, overleefden het niet.

Rouw

Het incident werd opgemerkt door de parkbewakers omdat een kudde olifanten de weg versperde in de buurt van de waterval. Olifanten voelen namelijk, net als mensen, pijn wanneer een van hun geliefden overlijdt. Om het rouwproces van de olifanten te respecteren, is het park momenteel gesloten.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd in het Khao Yai National Park. In 1992 kwamen er al eens acht olifanten om het leven in een gelijkaardig incident. In totaal wonen er op dit moment zo’n 7.000 olifanten in Thailand.

Gesponsorde artikelen