Zes tips om een echte gentleman te worden!

Zes tips om een echte gentleman te worden!

Je hebt het ongetwijfeld ook al wel gehoord. Mannen zouden geen manieren en al zeker geen elementaire beleefdheid meer hebben. Wel, na het lezen van onderstaande tips zal dit zeker niet meer over jou gaan. Deze zes tips maken van jou een echte gentleman!

1) Zeg steeds alsjeblieft en dankjewel.

Een klein gebaar, maar hoe vaak wordt het wel niet vergeten! Een echte gentleman gebruikt deze twee woorden nooit te veel. Ja, zelfs wanneer je thuis aan je moeder vraagt om de boter even door te geven zeg je alsjeblieft en dankjewel. Remember this, guys!

2) Let op een verzorgd voorkomen.

Oh zo belangrijk! Het maakt niet uit wat je kledingstijl is, maar een gentleman zorgt ervoor dat zijn kleren steeds netjes gewassen en gestreken zijn. Geen vlekken of kreuken! Ook stinkende lijfgeurtjes zijn not done. Regelmatig wassen en tanden poetsen dus. 

3) Leer luisteren.

Een gentleman kan goed luisteren en is iemand bij wie men zijn/haar hart kan uitstorten. Wees meelevend en ga niet lopen zuchten of met je ogen rollen. Wanneer je op date gaat of al een partner hebt is luisteren zeer belangrijk. Deze dame weet dan dat ze bij jou terecht kan en dat je bereid bent haar te steunen!  

4) Netjes eten en drinken.

Een gentleman schrokt zijn maaltijd niet gulzig, snel en al morsend naar binnen. Niet aan de vertrouwde keukentafel thuis en zeker niet op restaurant. Praat ook niet met je mond vol, dat is echt niet aangenaam voor je gesprekspartner(s). Slurpen tijdens het drinken is eveneens een afknapper. 

5) Vermijd schunnig taalgebruik op date.

Een eerste afspraakje? Laat dan de schunnige praat thuis! Dit past misschien bij een avondje uit met vrienden, maar zeker niet bij een date. Wees maar zeker dat je date zich ongemakkelijk en geïrriteerd zal voelen als je dit soort ongepast taalgebruik hanteert!

6) Altijd kalm blijven.

Een gentleman laat zich niet meeslepen door agressiviteit in het verkeer, op het werk of op een feestje. Adem eens diep in en uit en vermijd haantjesgedrag. Dit geldt nog meer wanneer je vergezeld bent door een dame. Zij zit echt niet te wachten op gespannen situaties of zelfs een vechtpartij. Het kan cliché klinken, maar wees met andere woorden een heer in het verkeer!

Tot slot wil ik je nog een citaatje meegeven: 

Gesponsorde artikelen