Zet Floyd Mayweather de stap naar MMA? Kamp tegen kickbokser Tenshin Nasukawa officieel

Zet Floyd Mayweather de stap naar MMA? Kamp tegen kickbokser Tenshin Nasukawa officieel

Floyd Mayweather zal het op oudejaarsavond gaan opnemen tegen kickbokser en MMA-vechter Tenshin Nasukawa in het Japanse Saitama. Onder welke regels het gevecht zal doorgaan, is nog niet geweten. Maar dit doet de geruchten over een mogelijk nieuw supergevecht, tegen Khabib Nurmagomedov of zelfs een rematch tegen Conor McGregor, alvast weer extra oplaaien. Mogen we ons opmaken voor een nieuw ‘gevecht van de eeuw’?

Floyd Mayweather is blijkbaar toch niet gemaakt voor het gepensioneerde leven, want de bokslegende komt voor de derde keer terug uit pensioen. Op een persconferentie kondigde ‘Money’ Mayweather namelijk aan dat hij het op oudejaarsavond zal gaan opnemen tegen de immens populaire Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa.

Tenshin Nasukawa

Nasukawa is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De amper 20 jaar oude Japanner is, net zoals Mayweather, nog ongeslagen. Met 27 overwinningen in evenveel kampen, waarvan maar liefst 20 met knock-out, mag hij zich een echt kickbokssensatie noemen. In 2016 zette hij zijn eerste stappen in de wereld van MMA. Maar ook daar is Nasukawa niet te stuiten, want met vier kampen en vier overwinningen is hij ook in MMA nog steeds ongeslagen. Hij is dan ook het uithangbord van zijn federatie RIZIN.

Nu heeft echter ook bokslegende Floyd Mayweather zich bij die federatie aangesloten, en dan was de kamp tussen de twee ongeslagen atleten uiteraard rap beklonken. “We hebben ons in heel wat bochten moeten wringen”, stelde RIZIN-oprichter Nobuyuki Sakakibara. “We hebben eerst onderhandeld met het team van Mayweather om hem te overtuigen bij RIZIN te tekenen.” Eens dat was geregeld, was de keuze voor Nasukawa natuurlijk snel gemaakt: “Tenshin Nasukawa was de eerste waar we aan dachten, en ook de enige waar we aan kunnen denken voor dit soort kamp.”

“Ik ga de wereld veranderen met m’n eigen vuist!”

Nasukawa deelde al een boodschap op Instagram: “Het grootste event in mijn leven staat op het punt realiteit te worden. Ik denk dat iedereen verrast is, ik ook. Dit is iets dat ik nooit meer in mijn leven zal meemaken.” De bewondering voor de bokslegende is dus groot bij Nasukawa, al is hij ook zelfzeker. “Ik heb timing met m’n punches die gewone boksers niet hebben”, reageert Nasukawa. “Ik ga ‘m KO slaan en zo iets bewerkstelligen dat nog nooit iemand kon doen. Ik zal de wereld veranderen met m’n eigen vuist!”

Bekijk hieronder de Instagrampost van Tenshin Nasukawa:

Japan

Mayweather zal uiteraard een smak geld gaan verdienen met de kamp. Naar verluidt zou het om tientallen miljoenen gaan. Maar voor Mayweather was er nog een andere reden om het gevecht aan te nemen. “Ik wou iets helemaal anders doen. Ik wou m’n skills eens tonen buiten de VS, en dat in een speciaal gevecht”, legde Mayweather uit.

De 50 overwinningen van Mayweather kwamen er dan ook allemaal op Amerikaanse bodem, en daar wil hij dus verandering in brengen. “Ik heb met mijn team gesproken en met RIZIN, en we hebben het geregeld. Ik heb al mijn 50 gevechten in de VS gevochten. Als een professional heb ik nog niet de kans gehad om buiten de VS te gaan en mijn kunnen en mijn talent aan de wereld te tonen.”

MMA

De vraag is natuurlijk wat voor een gevecht het zal worden. Wordt het opnieuw een boksmatch, waarbij Mayweather dan weer in het voordeel is? Of waagt Mayweather zich uiteindelijk dan toch aan een MMA-kamp? Voorlopig hebben we er nog het raden naar. “Wat de gewichtsklasse en de regels betreft, daarover zullen we nog praten en dat zullen we de komende weken vastleggen”, liet Mayweather weten.

Mayweather zelf lijkt alvast klaar om onder MMA-regels te vechten. “Ik kan een beetje worstelen en ik kan meer dan een beetje boksen”, stelde hij. “We zullen wel zien. Ik kan het allemaal. Ik kan alles als ik me erop toeleg.”

Mayweather vs. McGregor 2

Mocht Mayweather voor z’n kamp tegen Nasukawa toch MMA-regels overwegen, zullen er nog een aantal anderen klaar staan om het tegen de bokslegende op te nemen.

Mayweather kwam in 2017 al eens uit pensioen om het tegen UFC-vechter Conor McGregor op te nemen in een boksmatch (die hij overtuigend won). Enkele maanden na de kamp deden er al geruchten de ronde dat een rematch onder MMA-regels in de maak was. “We zijn aan het praten. Het is echt”, zei UFC-baas Dana White daar toen over. Al was iedereen het er toen wel over eens dat Mayweather geen schijn van kans had tegen McGregor in een echt MMA-gevecht. Daarom werd er zelfs gesproken over vechten onder aangepaste regels. Zo zouden er geen ellebogen of knieën gebruikt mogen worden en zouden ook trappen verboden zijn. Maar het bleef dus bij geruchten.

Khabib Nurmagomedov

Ondertussen gooiden nog een heel aantal andere vechters hun hoed in de ring om het op te nemen tegen Mayweather. Onder andere Manny Pacquaio, die Mayweater al versloeg in wat toen ‘het gevecht van de eeuw‘ werd genoemd, en Saul ‘Canelo’ Alvarez, die onlangs het lucratiefste sportcontract ooit ondertekende, daagden de gepensioneerde Amerikaan uit. In een Instagrampost haalde Mayweather echter hard uit naar Canelo, en meteen ook naar McGregor, dus leek een rematch voor hen al meteen uitgesloten.

Het leek vooral Khabib Nurmagomedov, die tijdens een enorm gehypete UFC 229 nog Conor McGregor versloeg (lees hier een uitgebreid verslag van de kamp en de hel die er daarna losbrak), die kans maakte op een kamp tegen de Amerikaan. In een filmpje op Instagram daagde hij Mayweather uit. “Let’s go Floyd, laten we vechten!”, zei de Rus. “50-0 tegen 27-0, twee mannen die nooit verliezen. Let’s go! Waarom niet? In de jungle is er maar één koning. Maar één koning … en dat ben ik natuurlijk. Want hij kon McGregor niet tegen het canvas krijgen, maar dat deed ik met gemak!”

“Kom naar de UFC”

Mayweather rook geld, en dan is ‘Money’ altijd geïnteresseerd. “CBS, Showtime, MGM Grand, haal jullie chequeboekje maar boven!”, schreef ‘Money’ in een tweet. “Als ik het tegen Khabib opneem, zal dat voor een bedrag van negen cijfertjes zijn. Dat zal waarschijnlijk nog meer zijn dan voor m’n kamp tegen McGregor. Waarschijnlijk 100 miljoen dollar meer, gegarandeerd!”

Waar UFC-baas Dana White eerst nog zei geen aandacht aan de mogelijke kamp te schenken, draaide die al snel bij. Hij ziet een nieuw supergevecht wel zitten, maar heeft geen zin om opnieuw een UFC-vechter naar de bokswereld te zien vertrekken. Voor White zou een mogelijk gevecht dus in de octagon moeten plaatsvinden. “Als Mayweather wil vechten, kom dan vechten, kom naar de UFC”, zei de UFC-baas aan TMZ. “We gaan niet opnieuw boksen. Dat hebben we al een keer gehad, dat is voorbij. Als je wil vechten, kom dan vechten … een echt gevecht!”

“Een miljard dollar”

Het grote geld zal Mayweather natuurlijk niet halen uit een gevecht tegen, de nochtans in Japan heel populaire, Nasukawa. Maar zichzelf in elkaar laten slaan door een UFC-kampioen, daar heeft ‘Money’ waarschijnlijk ook niet veel zin in. In dat opzicht ziet Mayweather het gevecht tegen de ongeslagen kickbokser waarschijnlijk vooral als een soort opwarming. Stel dat er voor aangepaste regels wordt gekozen en Nasukawa zijn dodelijke kickbokstraptechniek niet mag gebruiken, ziet het er al een pak rooskleuriger uit voor de 41-jarige Amerikaan.

Mayweather gaf zelf al aan dat mocht hij naar UFC gaan, hij eerst wat makkelijkere gevechten zou overwegen om de MMA-regels wat gewoon te worden. “Als ik kies om naar de UFC te gaan, daar drie of vier gevechten heb en het dan opneem tegen Conor McGregor, dan kan ik een miljard dollar verdienen. Dat kan ik”, stelde Mayweather eind 2017 al zelfzeker. “Ik kan dat in amper drie of vier gevechten. Ik kan een miljard dollar verdienen als ik ervoor kies om de octagon in te stappen en te vechten.”

Nasukawa lijkt dan vooral een opstapje naar het ‘grote’ werk tegen ofwel McGregor, die wel een rematch op eigen terrein verdiend heeft, of de huidige UFC-kampioen bij de lichtgewichten Khabib Nurmagomedov. Het lijken alleszins weer interessante tijden te worden voor MMA-fans, nu ook huidig light heavyweight– en heavyweight-UFC-kampioen Daniel Cormier het begin maart lijkt te gaan opnemen tegen de huidige WWE-kampioen en voormalige UFC-titelhouder bij de heavyweights Brock Lesnar! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gesponsorde artikelen