Zeven keer straffer dan een Red Bull: niet voor watjes, die nieuwe koffie uit Zuid-Afrika

Zeven keer straffer dan een Red Bull: niet voor watjes, die nieuwe koffie uit Zuid-Afrika

Een Zuid-Afrikaans bedrijf heeft de sterkste koffie ter wereld gelanceerd. Eén kopje en je komt makkelijk de nacht door: één kop van de koffie bevat ongeveer 20 keer zoveel cafeïne als een cola en 7 keer zoveel als een Red Bull. Dat het niet zo gezond is, moet je er maar bij nemen.

Black Insomnia Coffee‘, zo heet de brok bijna pure cafeïne. En dat zijn we niet eens aan het overdrijven. Want de titel ‘sterkste koffie ter wereld’ hebben ze niet gestolen. Een kop bevat ongeveer 20 keer zoveel cafeïne als cola en 7 keer zoveel als Red Bull. “Een gevaarlijk hoog cafeïne-level”, zeggen ze zelf op hun site. Een groot kopje van deze koffie bevat dan ook al twee keer zoveel cafeïne als wat dokters toestaan. Maar daar zijn ze bij ‘Black Insomnia Coffee’ natuurlijk trots op. “Kom niet uithuilen bij ons als je het niet aankan”, waarschuwen ze zelf.

Die titel van sterkste koffie ter wereld hebben ze zichzelf trouwens niet aangemeten. Die wordt uitgedeeld door de Amerikaanse website Caffeine Informer. En die bevestigde dat de ‘Black Insomnia Coffee’, dat 702 mg cafeïne bevat per 355 ml, inderdaad de eerste plaats kon claimen en zo over de vorige titelhouder ‘Death Wish’, ‘slechts’ 600 mg, springt. Al wijzen zij meteen ook op de gevaren: “Deze koffie moet zeer voorzichtig worden gedronken en alleen door mensen met een hoge tolerantie voor cafeïne.”

Geen koffie voor watjes dus. Al konden wij hem deze morgen wel gebruiken, want het was weer enorm moeilijk om wakker te worden …

Voor de geïnteresseerden, je kan de koffie hier bestellen.

Gesponsorde artikelen