Zeven vrouwen beschuldigen Ryan Adams van seksueel machtsmisbruik

Zeven vrouwen beschuldigen Ryan Adams van seksueel machtsmisbruik

Ryan Adams wordt door zeven vrouwen beschuldigd van seksueel machtsmisbruik. Ze zeggen dat Adams hen aanbood te helpen met hun carrière maar daar later seksuele diensten voor terugwilde. Adams, een gerespecteerde muzikant met zestien albums op zijn naam, ontkent alle beschuldigingen. Maar de New York Times, die de zaak uitbracht, zegt onder meer tekstberichten te hebben ingezien die de beschuldigingen staven.

The New York Times sprak met zeven vrouwen en een dozijn ingewijden en stelt dat zij een patroon van manipulatief gedrag zien bij de muziekmaker. De 44-jarige Adams, zeven keer genomineerd voor een Grammy, bood jonge muzikale talenten aan hen te helpen met hun carrière maar wilde later daar seksuele diensten voor terug. Een van de vrouwen was veertien jaar toen het begon.

De jonge vrouwen stonden aan het begin van hun muzikale carrière toen Adams hen mogelijkheden aanbood voor een succesvolle start van hun loopbaan. Adams probeerde de zangeressen later te verleiden tot seks. Wanneer zij weigerden zou hij wraakzuchtig hebben gereageerd en gestopt zijn met hen te ondersteunen. Adams zou de vrouwen ook emotioneel en verbaal hebben misbruikt en ook in berichten en op sociale media was hij negatief richting de vrouwen die hem afwezen.

Meisje van 14

Een van de vrouwen die Adams beschuldigt is zijn ex-vrouw, zangeres en actrice Mandy Moore. Zij en de anderen stellen dat Adams hen uitbuitte en misbruik maakte van hun ambities. Eén van de gevallen die in het artikel worden aangehaald, gaan over een meisje met wie Adams in 2013 begon te communiceren. Zij was toen 14. De gesprekken tussen Adams en het meisje gingen al snel niet meer over muziek maar meer over seksueel getinte zaken. Het culmineerde in een videogesprek waarin Adams zichzelf letterlijk blootgaf voor de camera tijdens telefoonseks.

Adams ontkent

Adams ontkent alle beschuldigingen. Op Twitter verontschuldigt hij zich weliswaar voor als hij ooit iemand onbedoeld heeft gekwetst. “Ik ben niet perfect en ik heb veel fouten gemaakt maar alles wat in het artikel staat schokt mij en is onjuist.”

De muzikant wijst er ook op dat hij zich nooit ongepast zou gedragen bij iemand waar hij van wist dat diegene minderjarig was. “Voor iemand die altijd vreugde wilde verspreiden met mijn muziek doet het mij veel verdriet om te horen dat sommigen menen dat ik hen pijn heb gedaan.”

Gesponsorde artikelen