Zevenjarig meisje solliciteert bij Google en krijgt antwoord van … de CEO!

Zevenjarig meisje solliciteert bij Google en krijgt antwoord van … de CEO!

Wie al eens een sollicitatiebrief heeft verstuurd, weet dat je je al gelukkig mag prijzen als je een antwoord krijgt. Laat staan een positief antwoord. Dit zevenjarige meisje, geïnspireerd door haar vader, solliciteerde bij Google en kreeg een paar dagen later al respons. En dat van de CEO!

“Papa, wat doe jij eigenlijk als job?” vroeg de zevenjarige Chloe aan haar vader, een koelkastverkoper. Nadat haar vader haar zijn job uitlegde, vroeg de Britse waar hij zou willen werken, mocht hij de keuze hebben. Het antwoord van haar vader kwam al snel: Google. Waarop hij zijn dochter foto’s toonde van de Google campus in Silicon Valley, met alle zitzakken, glijbanen en go-karts van dien. Chloe was uiteraard meteen verkocht. “Daar wil ik ook wel werken” dacht ze, en haar vader zei haar dan maar een sollicitatiebrief te schrijven. En dat deed ze dan ook.

De Kerstman

“Dear Google boss”, opende ze fantastisch. En zoals het een echte sollicitatiebrief betaamt, verkocht ze zichzelf zeer goed: “Mijn leerkrachten zeggen dat ik heel goed mijn best doe in de les en dat ik goed ben in spellen en lezen en rekensommen.” Eerlijkheid wordt ook altijd geapprecieerd bij sollicitaties, en dat was ze zeker: “Ik weet eigenlijk niet goed wat een sollicitatie is, maar mijn papa zei dat een gewone brief wel zou volstaan.” Ze eindigde met te zeggen dat dit pas haar tweede brief is die ze ooit heeft geschreven: “Ik heb tot nu toe nog maar één brief geschreven en dat was naar de Kerstman.” Daar heeft ze klaarblijkelijk nooit eentje van teruggekregen. En noch zij, noch haar vader dacht dat dat nu wel zou gebeuren.

Met go-karts rijden en op zitzakken in slaap vallen

Tegen alle verwachtingen in zat een paar dagen later een brief in de bus. En niet zomaar een standaard afwijzingsbrief, maar eentje persoonlijk geschreven door de CEO van Google, Sundar Pichai. En het was ook niet echt een afwijzingsbrief, maar het was eerder een motiverende boodschap: “Als je hard blijft werken en je dromen blijft volgen, dan kan je alles bereiken wat je wil.” En hij sloot af met:”Ik kijk er al naar uit om je sollicitatie te ontvangen als je je school hebt afgemaakt!”

“Nu misschien nog duidelijk maken dat je meer moet kunnen om bij Google te beginnen dan met go-karts rijden en op zitzakken in slaap vallen!” zei de vader nog.

Voor wie ooit nog eens een sollicitatiebrief moet schrijven, hier heb je het perfecte voorbeeld:

Getty Images

Gesponsorde artikelen