Zeventien en al twee keer mooiste gezicht ter wereld: dit is Thylane Blondeau

Zeventien en al twee keer mooiste gezicht ter wereld: dit is Thylane Blondeau

Vergeet Miss World: het mooiste meisje ter wereld wordt op een andere manier gekozen. Thylane Blondeau kan erover meespreken. Zij kreeg de titel als jongste ooit en tien jaar later krijgt ze ‘m gewoon nog eens. Maar wie is de iconische blondine? 

Google mooiste meisje ter wereld en je krijgt gegarandeerd een foto van deze Franse, jonge blondine: Thylane Blondeau. Zij stond als jongste meisje ooit op de catwalk bij Jean Paul Gaulthier en jongste ooit op de cover van Vogue. Dat komt niet zonder commentaar: veel mensen vonden de foto’s van de toen tien-elfjarige Blondeau te geseksualiseerd, met hakken en lippenstift. Maar haar moeder trok zich nooit veel van die commentaar aan.

Dit waren de grappigste reacties op Miss België dit jaar.

Mooiste gezicht

De ranking voor mooiste gezicht ter wereld wordt elk jaar opgesteld door filmcriticus TC Candler en werd voor het eerst uitgereikt in 1990. Het idee erachter is om diversiteit in schoonheid te vieren. Vorige laureaten waren Michelle Pfeiffer, Marion Cotillard en Jourdan Dunn.

Hoe geloofwaardig is Miss België nog?

Thylane kreeg de eer in 2011, zeven jaar geleden, toen ze tien was. Veronika Loubry, zelf een modeontwerpster, gaf zelf aan dat ze geen problemen had met de aandacht voor haar dochter. “Het enige dat me shockeert is dat de juwelen die ze draagt soms milioenen euro’s waard zijn”. De cover van Vogue waar Thylane op figureerde, kostte toendertijd inderdaad zo’n 3 miljoen euro.

Zo ziet ze er nu uit

In 2018 heeft Thylane nu voor de tweede keer de hoogste eer gekregen. Mocht je je afvragen waarom, dan is hier een foto van het mooiste meisje ter wereld … bis.

En zo ziet ze eruit zonder make-up. Verdiende prijs?

Gesponsorde artikelen