Zichtrekening bij de Amazon Bank komt eraan

Zichtrekening bij de Amazon Bank komt eraan

Jonge klanten en mensen die niet over een bankrekening beschikken zouden straks rechtstreeks een eigen zichtrekening kunnen openen bij Amazon. Het bedrijf voert daartoe gesprekken met een aantal grote Amerikaanse banken, schrijft de Wall Street Journal.

Volgens de krant is Amazon niet meteen geïnteresseerd in het worden van een echte bank, al moet dat enigszins verbazen gezien de webwinkel ook al aan leningen en e-bankingdiensten denkt.

Amazon heeft al een heleboel financiële diensten ter aanbieding, en dit door een visakaart die mensen toe laat geld op te sparen als ze kopen bij Whole Foods (de supermarktketen die eigendom is van Amazon) of wanneer ze iets kopen via de Prime-dienst. Een zichtrekening zou het bedrijf dus de kans bieden nog meer over zijn klanten te weten te komen, met cruciale informatie over hun inkomen en uitgaven.

Het bedrijf wil voornamelijk dat de kosten die samenkomen met een zichtrekening, verminderen. In Amerika is het namelijk een pak duurder dan in Europa. Ook worden klanten die onder nul gaan zwaarder beboet dan dat bij ons het geval is.

Gesponsorde artikelen