Zie jij wat er mis is met de casting voor de nieuwe film van Aladdin?

Zie jij wat er mis is met de casting voor de nieuwe film van Aladdin?

De casting voor de live-action-remake van Disney’s Aladdin heeft veel tijd gekost, maar nu Disney eindelijk de knoop heeft doorgehakt over wie de hoofdrollen zal spelen, komt er toch veel kritiek op die keuze. 

Naomi Scott en Mena Massoud zullen de rollen van prinses Jasmine en Aladdin op zich nemen. Dat maakte Disney vandaag bekend. Hoewel Mena Massoud een Canadees met Egyptische achtergrond is, komt er toch veel kritiek op de keuze voor de acteurs.

Witwassen

Velen vinden het een gemiste kans om iemand met een écht Oosterse achtergrond te casten. Vooral op de keuze voor Naomi Scott komt veel kritiek, omdat de actrice vrij bleek van huid is en Aladdin zich toch afspeelt in het Oosten waar vrouwen doorgaans een stuk donkerder zijn. Nadat er geruchten opdoken dat Tom Hardy zou gecast worden om Aladdin te spelen, werd regisseur Guy Ritchie gewaarschuwd om niet aan ‘witwassen’ te doen in zijn casting.

Tweeduizend audities

De zoektocht ging niet van een leien dakje, want Ritchie moest op zoek naar een acteur met Oosterse of Indische roots die kon acteren én zingen. Zo’n 2000 acteurs en actrices zouden auditie gedaan hebben voor de rollen van Aladdin en Jasmine.

Robin Williams

Toch zijn er ook mensen die de keuze voor Naomi Scott als prinses Jasmine respecteren, want Will Smith speelt de geest en “die is toch ook niet blauw”. Stiekem vinden wij het jammer dat Robin Williams er niet meer is om ook in de live-action-remake de rol van Genie op zich te nemen, jullie ook?

De keuze voor Naomi Scott valt niet overal in goede aarde

Gelukkig zijn er ook felicitaties voor Mena Massoud die Aladdin zal vertolken

En wat met Will Smith als Genie?

Niemand zal ooit Genie kunnen spelen zoals Robin Williams dat kon

Gesponsorde artikelen