Left Right
scrollTop top

Zien we binnenkort reclame in Messenger-applicatie? Eerste testen lopen


Zien we binnenkort reclame in Messenger-applicatie? Eerste testen lopen

We zullen er niet lang meer kunnen aan ontsnappen: binnenkort komt er waarschijnlijk reclame in de Messenger-applicatie van Facebook. Momenteel wordt dat systeem getest in Australië en Thailand. Het gaat om reclame als je de applicatie opent en voorlopig nog niet in de gesprekken zelf.

Je hebt het misschien al gemerkt: steeds meer applicaties op je smartphone beginnen reclame te tonen. Ook Facebook wil meer geld verdienen met zijn miljoenen gebruikers. Er is al een plan om reclame te tonen tijdens video’s en ook op Messenger kan je er binnenkort niet meer aan ontsnappen.

Facebook begint met een test in Thailand en Australië. Daar krijgen gebruikers reclame te zien als ze de applicatie openen. Plannen om ook reclame te tonen in de gesprekken zelf zijn er voorlopig niet.

Ook bij ons?

De bedoeling is dat je via die advertenties rechtstreeks in contact kan komen met bedrijven. Die bedrijven kunnen wel niet zomaar met jou beginnen praten zonder dat jij eerst met hen contact zoekt.

Facebook wil onderzoeken of die manier goed werkt voor het die overal invoert. De kans is dus groot dat wij ook ooit reclame zullen krijgen in Messenger, maar hoe die er zal uitzien is nog niet beslist. Mogelijk wordt dan een gelijkaardig systeem ingevoerd bij WhatsApp, de chatapplicatie die ook eigendom is van Facebook.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938