Zien we ‘The Dude’ terug in een tweede ‘The Big Lebowski’-film?

Zien we ‘The Dude’ terug in een tweede ‘The Big Lebowski’-film?

Het ziet ernaar uit dat de klassieker ‘The Big Lebowski’ na meer dan twintig jaar een opvolger krijgt. Zo heeft acteur Jeff Bridges, die ‘The Dude’ vertolkte, met weinig woorden verklapt dat er een nieuwe film komt.

Het verhaal achter The Big Lebowski is bijna even absurd als de film zelf. Toen die in 1998 uitkwam, ging bijna niemand kijken. The Big Lebowski moest het echter hebben van het hoofdpersonage, The Dude. Het lamlendig, maar sympathiek personage wist na verloop van tijd toch legioenen trouwe fans achter The Big Lebowski te scharen. En de acteur, die het personage speelde, heeft nu gehint dat we na meer dan twintig jaar eindelijk een follow-up mogen verwachten.

(In de film werd The Dude vergeleken met een andere Lebowski. Die acteur is ondertussen gestorven.)

Super Bowl?

We zien The Dude met zijn iconische schoenen, geitenwollensokken-kleren en lange, grijze haren. Hij kijkt ons van onder zijn zonnebril aan met een indringende blik en lacht eens luidop. Vervolgens wordt er een datum aangekondigd: “2.3.19”. In Amerika zet men bij datumaanduidingen eerst de maand en dan de dag. Zou The Big Lebowski 2 op 3 februari verschijnen? Op die datum gaat ook de Super Bowl door. Dat is de finale van het American football. Zal er tijdens de pauze misschien een spotje van The Dude getoond worden?

(Lees hier meer over Black Panther en de Oscars.)

De teaser van Jeff Bridges:

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen