Left Right
scrollTop top

Zilver! Tim Celen pakt zijn tweede medaille op Paralympische Spelen


Tim Celen
© YouTube Parantee-Psylos vzw

De paralympische wielrenner Tim Celen heeft zijn tweede medaille te pakken op de Paralympische Spelen. Enkele dagen geleden pakte hij nog brons in de tijdrit en vandaag voegt hij daar een zilveren medaille in de wegrit aan toe.

De Paralympische Spelen in Tokio zijn een succes voor ons land. Nadat we dinsdag vijf medailles pakten in één dag, bezorgt Tim Celen ons nu al de volgende medaille in de wegrit in het wielrennen.

Tim Celen

De 23-jarige Tim Celen heeft er sterke spelen opzitten. Dinsdag bezorgde hij ons al brons in de tijdrit en nu kwam hij als tweede over de streep in de wegrit. Aanvankelijk was er in de rit, die bestond uit twee ronden van 13,2 km, een kopgroep van drie met Celen in de achtervolging. Maar door een valpartij kon Celen opschuiven naar dee tweede plaats. De Chinees Chen Jianxin won na een solo het goud. Opvallend daarbij is dat Chen een T1-atleet is. In de T-klasse, voor wielrenners met een fiets met drie wielen, rijden atleten uit de T1-en T2-klasse mee. Daarbij hebben de atleten uit de T2-klasse een iets minder zware beperking dan de atleten uit de T1-klasse.

Vijf jaar geleden, op de Paralympische Spelen in Rio, nam Celen (toen 18 jaar) deel aan de twee dezelfde onderdelen. Toen moest hij zich tevreden stellen met een 10de plaats in de wegrit en een zesde plaats op de weg. En tijdens deze spelen mag hij dus met twee medailles naar huis.

Dertiende medaille voor België

Door het zilver van Celen staat de Belgische medaillespiegel nu op maar liefst dertien medailles. Het gaat daarbij om drie gouden medailles: de twee medailles van Michèle George in de paardensport (dressuur individueel klasse V en dressuur kür klasse V) en het goud van Laurens Devos in het tafeltennis (enkelspel klasse TT9) . Daarnaast nemen we nu ook al drie zilveren medailles mee naar huis: die van Tim Celen in de wegrit (T1-T2), Ewoud Vromant in de tijdrit (C2) en Peter Genyn in de 200m wheelen (T51).

Tot slot veroverde ons land ook zeven keer brons met twee bronzen medailles voor Manon Claeys (paardensport dressuur individueel klasse IV en dressuur kür klasse IV) Florian Van Acker (tafeltennis enkelspel mannen TT11), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (tijdrit wielrennen B), Roger Habsch (200m wheelen T51), Maxime Hordies (tijdrit wielrennen H1) en Tim Celen (tijdrit wielrennen T2).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…