Left Right
scrollTop top

Zin in een ijsje? Dit zijn de lekkerste ijssalons van Gent!


Zin in een ijsje? Dit zijn de lekkerste ijssalons van Gent!

Weinig dingen die in deze tropische temperaturen beter smaken dan een ijsje, maar waar haal jij jouw persoonlijke favoriet? Om je wat te helpen, hebben we de beste ijssalons van Gent op een rijtje gezet. De keuze is alleszins groot genoeg. Ga jij ze allemaal uitproberen?

Bar Italiano

Een beetje buiten het centrum, maar zeker de moeite om eens te bezoeken. Zeker met het warme weer want er is een leuk schaduwterras. Naast huisgemaakt ijs, kan je er trouwens ook nog andere dingen zoals pasta eten.

Adres: Zwijnaardsesteenweg 83

Cremerie Gérard

Een jaar geleden opende de oudste cremerie van het land uit Sint-Niklaas een ijssalon in Gent … en het duurde niet lang voor de Gentenaars overtuigd waren. Het ijs wordt voor je neus vers gedraaid en ook het hoorntjesbehangpapier doet je zin krijgen. Je kan een hoorntje meenemen of ter plaatse een coupe eten op het terras.

Adres: Limburgstraat 36

Damass

Als sinds 2001 maken Daniël en Sven Braeckman op de Korenmarkt in Gent zelf hun ijs en dat proef je. Volgens velen de beste ijs van Gent en de lange rijen voor hun zaak bevestigen dat alleen maar.

Adres: Korenmarkt 3

Gelateria Ferrara

Maar liefst 24 smaken kan je hier heel de zomer door kiezen. De favoriet van velen is het beroemde Limoncello-ijs. Ferrara is al vaak bekroond en zal ook jou bekoren. Ook voor de grote honger kan je er trouwens terecht, want hun pastagerechten zijn minstens even goed.

Adres: Vlaanderenstraat 127

Moochie Frozen Yoghurt

Een buitenbeentje, want eigenlijk geen ijs, maar frozen yoghurt. Extra gezond dus, al kan je je ook volledig laten gaan met alle heerlijke toppings.

Adres: Klein Turkije 14

Nonno

Twee ijssalons voor de prijs van één, want Nonno heeft in Gent twee vestigingen. Ze verkopen er echt Italiaans ijs, zonder bewaarmiddelen of toegevoegde kleurstoffen. De smaken veranderen regelmatig, dus je hebt een reden om vaak terug te keren.

Adres: Kortedagsteeg 22 en Jakobijnenstraat 5

Pierino

De busjes van Pierino zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Gent. Je kan ze tijdens de zomer overal vinden en zal dus maar moeilijk aan de verleiding kunnen weerstaan. Voor het geld moet je het ook niet laten, want duur is Pierino allerminst.

Adres: Korenmarkt, Sint-Baafsplein, Sint-Pietersstation, Zuid en Veerleplein

San Pietro

Een heel Italiaans klinkende naam en ijsjes van Italiaanse kwaliteit, maar de bazin is puur Belgisch. San Pietro ligt bovendien handig dicht bij station Gent-Sint-Pieters. Specialiteit van het huis: Kinder Bueno-ijs.

Adres: Koningin Elisabethlaan 21

Talamini

Een van de oudste ijssalons van Gent, maar nog altijd razend populair en dat is meer dan terecht. Van peperkoek over crispy caramel tot tot echte Gentse cuberdonijs, er is alleszins keuze genoeg bij Talamini.

Adres: Maaltebruggestraat 9


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…