Zin in een latte in een ijshoorntje? Of een straffe koffie van uitwerpselen? Dan moet je in deze nieuwe hipsterbar zijn!

Zin in een latte in een ijshoorntje? Of een straffe koffie van uitwerpselen? Dan moet je in deze nieuwe hipsterbar zijn!

In Antwerpen schieten koffiebars uit de grond als paddenstoelen. Maar een koffiebar als deze kan je zeker uniek noemen. Bij ‘Texas Coffee’ hebben ze een eigen manier gevonden om klanten trekken: een koffie in een ijshoorntje serveren. En oh ja, voor we het vergeten: ze bieden ook de duurste koffie ter wereld aan, gemaakt van uitwerpselen. 

Op 7 juli gaat Texas Coffee open in de Volkstraat in Antwerpen. Als je iets uniek wil, of uit iets uniek wil drinken, dan kan je daar een ‘Coffee cone’ bestellen: koffie in een ijshoorntje.

Daarnaast serveert de koffie- en ontbijtzaak ook varianten van ‘World’s strongest coffee’.Van deze mag je niet te veel van bijbestellen want zes kopjes zouden namelijk dodelijk kunnen zijn. Om maar een vergelijking te geven:

  • een gewone kop koffie: tussen 50 en 150 milligram cafeïne
  • Death Wish Coffee: 728 milligram cafeïne
  • Biohazardis: 928 milligram

Mensen met hartproblemen of zwangere vrouwen mogen deze zware koffies niet drinken.

Uitwerpselen

Wil je werelds duurste koffie drinken? Dan moet je zeker eens vragen naar Kopi Loewak. Een koffiebes die eerder door de loewak, een civetkatachtig, werd geselecteerd, opgegeten en verteerd. Het is wel een verteerde koffieboon maar ook niet helemaal: het vruchtvlees aan de buitenkant wordt verteerd door de loewak maar de boon zelf blijft onaangeroerd. De bonen worden na vertering terug verzameld, gewassen en geroosterd. Als je geen kattenliefhebber bent, dan kan je ook voor hetzelfde proces gaan dat door olifanten wordt in gang geschoten: Black Ivory.

Een Amerikaanse hap

De zaak heet natuurlijk niet voor niets Texas Coffee. Je kan daar lekkere ontbijtjes bestellen die overgevlogen zijn van Amerika zoals pancakes, pannenkoeken met spek, broodjes met pindakaas en gelei, roerei, …

Interieur

Uiteraard wil elke koffiebar trendy zijn en daar wil Texas Coffee niet onderdoen. Daarom heeft de zaak samengewerkt met interieurwinkel Rodendijk 18. Na zes weken hebben zij de keet helemaal trendy ingericht.

Openingsuren

De bar is elke weekdag open van 6.30u tot 18.00u en om te eten ben je welkom vanaf 8.30u. In het weekend kan je beide dagen passeren van 09.00u tot 18.00u.

Gesponsorde artikelen