Zin in een vakantie in eigen land? Dit zijn 9 Belgische parels van Airbnb

Zin in een vakantie in eigen land? Dit zijn 9 Belgische parels van Airbnb

Je wil een weekendje weg in eigen land, maar je wil meer dan verblijven in een standaard hotelkamer? Geen probleem, want Airbnb heeft ook in België een aantal verblijven waar je nooit meer weg zal willen.

Airbnb werd opgericht in 2008 en is een online platform voor het huren en verhuren van privé-accommodaties. De website telt ondertussen meer dan twee miljoen verblijven in 192 landen. Ook in België zijn er al heel wat Airbnb’s die je kan boeken en wij vonden deze 9 pareltjes voor jullie.

1. Het tuinhuis met pizzaoven

Airbnb

Dit opgewaardeerd tuinhuisje is goed voor als je een weekendje weg van de wereld wil zijn. De verhuurders maakten een vijfhoekig verblijf voor twee personen waarin je kan koken, slapen en genieten op het gezellige terras. Je zit tussen het groen en kan pizza bakken in de oven die in de tuin is geïnstalleerd.

Locatie: Luik

Prijs: 39 euro per nacht

2. De omgebouwde woonwagen

Airbnb

In de Kempen, en meer bepaald in Lille, vind je deze prachtig omgebouwde woonwagen terug. Vlakbij de Lilse Bergen en de abdij van Westmalle geniet je midden in de natuur van alle comfort … en van elkaar natuurlijk.

Locatie: Luik

Prijs: 47 euro per nacht

3. De loft met zicht op Atomium

Airbnb

Op amper 20 minuten van het centrum van Brussel vind je deze prachtige loft. Er is een grote ruimte waar eetkamer, zithoek en keuken samenkomen en de badkamer is heel … psychedelisch. Rondom de loft is er een ruim terras met zicht op het Atomium. Je kan een kamer huren in de loft, maar de eigenaar is er zelf niet altijd, waardoor je soms het hele appartement voor jou alleen kunt hebben.

Locatie: Brussel

Prijs: 59 euro per nacht

4. De rozentuin bij oma

Airbnb

Dit adresje is echt een verborgen parel. De kamer oogt niet heel bijzonder, maar de omgeving des te meer. Een rozentuin en een zwembad verwelkomen je hartelijk, net zoals de vrouw des huizes die zichzelf beschrijft als “een vriendelijke oma”. De recensies liegen er niet om, allen naar Grimbergen!

Locatie: Grimbergen

Prijs: 45 euro per nacht

5. De 16e-eeuwse cottage

Airbnb

Een open haard met twee antieke fauteuils, een bad op pootjes en houten plafonds. Je waant je direct in de Renaissance in deze gezellige cottage in Brugge. De tuin is een oase aan groen en je kan kiezen of je wil ontbijten met het gezin dat in het bijhorende huis woont of liever van de rust met z’n tweetjes geniet.

Locatie: Brugge

Prijs: 165 euro per nacht

6. De tipi

Airbnb

Als je echt eens op een originele locatie wil overnachten, kun je kiezen voor deze typische tipi. Er is basiscomfort, maar vooral gezelligheid te vinden in Profondeville. Je bent een met de natuur op deze plek en je krijgt er een aantal geitjes en ezels bij.

Locatie: Profondeville

Prijs: 79 euro per nacht

7. De indoor caravan

Airbnb

Gastvrouw Elfje heeft een indoorcamping gemaakt vlakbij Antwerpen. De kleurrijke ‘camping’ bevindt zich in Atelier 11, een creatieve ruimte voor dans en theater. Als er geen events zijn, openen verschillende caravannetjes hun deuren voor Airbnb.

Locatie: Antwerpen

Prijs: 35 euro per nacht

8. De omgebouwde molen

Airbnb

In het Oost-Vlaamse Markedal staat een oude molen die vanbinnen volledig gerenoveerd werd met voornamelijk gerecycleerde materialen. De molen heeft een slaapkamer met 360°-uitzicht en heeft een grote, open tuin.

Locatie: Maarkedal

Prijs: 203 euro per nacht

9. De woonboot-loft

Airbnb

Een woonboot zag er nog nooit zo hip uit als deze woonboot-loft in kuststad Nieuwpoort. Een dak- en dekterras geven je een prachtig uitzicht op het water en vanbinnen is gekozen voor een strak interieur met alle comfort. Extra pluspunt is dat je huisdieren ook welkom zijn op de woonboot.

Locatie: Nieuwpoort

Prijs: 150 euro per nacht

Gesponsorde artikelen