Antwerpse ziekenhuizen lanceren online survey over symptomen van coronabesmetting

Ziekenhuizen lanceren online vragenlijst om te testen op coronabesmetting
EPA

Het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) heeft een online survey gepubliceerd om mensen een indicatie te geven of ze besmet zijn met het coronavirus. De vragenlijst moet de ongerustheid bij twijfelaars wegnemen en moet ervoor zorgen dat mensen niet zonder gegronde reden naar het ziekenhuis trekken.

EPA

Het aantal besmettingen met het coronavirus in België neemt dagelijks toe, net als het aantal patiënten dat naar het ziekenhuis moet. Om de klinieken zo weinig mogelijk te belasten, heeft het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) een online vragenlijst gelanceerd voor mensen die twijfelen of ze besmet zijn met het coronavirus.

Op basis van de symptomen die ze in de vragenlijst invullen, krijgen deelnemers van het ZNA een inschatting van de kans dat ze echt besmet zijn met het coronavirus. Als de kans op besmetting reëel is, krijgt de gebruiker richtlijnen voor doorverwijzing naar de meest aangewezen zorgverlener.

Geen diagnose

Het ZNA wijst er wel op dat de online vragenlijst geen diagnose geeft, maar slechts medisch advies op basis van een set van symptomen. Met de tool wil het ziekenhuis er ook voor zorgen dat mensen zich niet zonder reden zorgen maken of aanmelden bij de spoedafdeling. Als de test uitwijst dat de kans op coronabesmetting reëel is, raadt het ZNA aan om voorlopig in afzondering te blijven of de huisarts te bellen.

Gesponsorde artikelen