Zo denken ze in het buitenland over de Eurostadion-kwestie

Zo denken ze in het buitenland over de Eurostadion-kwestie

Gisteren raakte bekend dat er in Brussel dan toch geen wedstrijden van het EK voetbal zullen doorgaan in het Eurostadion. De geplande matchen, een achtste finale en drie groepswedstrijden, worden naar Wembley in Londen verhuisd. Maar wat vinden ze in het buitenland eigenlijk van deze pijnlijke wissel?

De aangekondigde wedstrijden van het EK voetbal in het Eurostadion in Brussel worden naar Wembley in Londen verhuisd. De UEFA is niet overtuigd van de bouwplannen van het Brussels stadion. Zelfs als bouwheer Ghelamco het stadion op negen maanden tijd af krijgt, is de kans verkeken.

Financiële ramp

België staat nu voor heel Europa te kijk als de “failed state die nu ook niet eens een voetbalstadion op tijd klaar kan krijgen”. De economische schade voor ons land is groot. Dat schrijft De Tijd. Zo krijgt de Brusselse hotelsector een rake klap in het gezicht. Er wordt het zo’n 240.000 overnachtingen misloopt door het verlies van de wedstrijden.

Volgens Brussels schepen en voortrekker van het project Alain Courtois (MR) loopt onze hoofdstad hiermee “100 à 120 miljoen euro aan inkomsten mis, onder meer op vlak van hotelovernachtingen, toerisme, transport, fanzones, enzovoort”.

Imagoschade voor België

En wat vinden ze nu in het buitenland van de hele kwestie? Europese voetbalfans lopen niet meer zo hoog op met België. Op Twitter wordt er beweerd dat België niets kan organiseren. Natuurlijk zijn heel wat buitenlandse supporters zich niet bewust van de communautaire hindernissen die Ghelamco moest ondergaan om het stadion te kunnen en te mogen bouwen.

Ook zijn veel voetbalsupporters niet tevreden met het feit dat de matchen naar Londen doorgeschoven worden. Zo krijgt het Wembley-stadion in Londen drie groepswedstrijden en een achtste finale die in Brussel hadden moeten doorgaan. Wembley had al de halve finales en de finale, waardoor daar nu zeven matchen van het EK gespeeld worden. Sommige supporters betreuren dan ook dat er in plaats van Londen niet voor Wales of Zweden gekozen werd.

Gesponsorde artikelen