Zo doen ze dat in de UK: na het comazuipen een beetje seks op de parking

Zo doen ze dat in de UK: na het comazuipen een beetje seks op de parking

De affaire mamading in Mallorca – die stomdronken Engelse van 21 die 24 mannen op de dansvloer “bevredigde” voor een fles cava – is niet eens koud kunnen worden voor er een nieuw staaltje van Brits dronken discotheekgedrag de wereld rondgaat: een foto van zatte Britse studenten die op de parking van een club open en bloot seks hebben. En deze keer is het niet in Spanje, maar thuis. 

Om de full scope van het nieuwe “schandaal” te begrijpen, moeten we een dikke week terug in de tijd. Toen werd er een video gepost van een jonge Britse dame – ze was blijkbaar 21 – die in een bar in Magaluf op Majorca 24 kerels al dan niet oraal “verwende” op de dansvloer. Ze deed mee aan een spelletje dat mamading heet, en eigenlijk neerkomt op (orale) seks in ruil voor sterke drank.

Het leidde tot grote verontwaardiging in de Britse media. De burgemeester van Magaluf werd op het matje geroepen. Want, het was uiteraard vooral de schuld van de Spanjaarden, die belust op het geld van jonge toeristen duidelijk steeds verder gingen om de jeugd van Albion in de val te lokken. 

Arm kind, onschuld vermoord

Mamading is blijkbaar een trend en geen one off weten we ondertussen. En: het arme kind werd uiteraard in de val gelokt. Ze dacht dat ze een vakantie ging winnen. Maar de Holiday in kwestie bleek de naam van een cocktail te zijn. Of een fles cava. Daar zijn we nog niet uit. Hola. Laten we dat even op een rijtje zetten. Of beter even visualiseren.

Barman: “Kindje, als je al die mannen oraal bevredigt op de dansvloer, hier en nu, en je laat het ons filmen met een smartphone, dan win je een vakantie.”

Britse jongedame: “Yieha. Ik ben wel zat. Maar hey, YOLO!”

Britse jongedame bevredigt 24 kerels op de dansvloer.

Barman: “Hier, uw prijs: een fles cava. Geniet ervan!”

Britse jongedame: “Hey, ik ging toch een vakantie winnen? Maar kom, een fles drank is ook goed.”

Je ziet: duidelijk in de val gelokt, onschuld vermoord.

Proppers & co

Dat de Britse populaire pers een beetje xenofoob is terzijde, ook de meeste andere media zagen blijkbaar vooral de Spanjaarden als grote boosdoener. Dat de mamadings georganiseerd worden door voornamelijk niet-Spaanse proppers en dat die dat doen voor reisorganisaties maar ook voor verhuurders van appartementscomplexen en zelfs hoteluitbaters als onderdeel van de travel packages, nou, dat zijn details.

Elke avond gieten tien Britse jongeren op alleen al Ibiza en Majorca zich zo vol alcohol dat ze naar de intensieve afdeling van het ziekenhuis moeten. En, ze doen dat niet alleen daar, maar quasi overal waar ze op vakantie trekken. Misschien dat de roots van het probleem niet in Spanje liggen?

Nee, ze liggen in de UK zelf. En nu is er een nieuwe viral opgedoken, gefilmd aan een discotheek in de buurt van Belfast, waarin te zien is hoe lamgezopen Britse jongeren op de parking ongegeneerd met elkaar van bil gaan. Of, tenminste toch proberen dat te doen.

Leuk detail: wie denkt dat het hier om marginaal volk gaat, is eraan voor de moeite: het zijn blijkbaar allemaal universiteitsstudenten.

Britten kunnen gewoon niet drinken

Het bizarre is: als je gaat kijken naar de alcoholconumptiecijfers in de UK dan vallen die reuze mee. Wij Belgen drinken bijvoorbeeld gemiddeld bijna een halve liter pure alcohol meer per jaar. De UK zit bijgevolg niet in de ranking van absolute probleemlanden – op zich al een lang lijstje.

Tot je even naar andere cijfers gaat kijken. Zo blijkt 9 procent van de volwassen Britse bevolking de facto alcoholicus. 30 procent van de Britten gaat in zijn of haar leven door een fase van alcoholverslaving. 28 procent van de volwassen Britten drinkt zich minstens één keer per maand poepeloere. Bij ons is dat 16 procent.

Je kan daar alleen maar uit concluderen dat Britten niet echt met drank overweg kunnen. 

De UK zag de jongste 30 jaar het aantal gevallen van levercirrose vervijfvoudigen. VERVIJFVOUDIGEN. Ze kunnen tegenwoordig veel, maar in the end ga je daar doorgaans nog van dood. 

Hier is nog eentje: in geen enkel land ter wereld ligt dranksmisbruik en alcoholisme bij het vrouwelijk deel van de bevolking zo hoog als in de UK. En, in geen enkel Europees land ligt het aantal tienerzwangerschappen zo hoog als in de UK. Want ook dat cijfer ligt vijf keer hoger dan bij ons.

Gesponsorde artikelen