Zo gaan de Samsung Galaxy S9 en S9+ eruitzien

Zo gaan de Samsung Galaxy S9 en S9+ eruitzien

Eerder deze week bevestigde Samsung al de lanceringsdatum voor hun nieuwe paradepaardjes, de Samsung Galaxy S9 en S9+. De nieuwe flagship smartphones van Samsung zullen worden voorgesteld op 25 februari, maar uit een recent lek weten we nu al hoe die er gaan uitzien. Verder werd zo ook meer informatie over de twee nieuwe smartphones gelekt.

Notoir tech-lekker Evan Blass heeft nog maar eens van zich laten horen. Deze keer lekte hij de eerste beelden van de nieuwe Samsungsmartphones. De Samsung Galaxy S9 en de grotere broer S9+ moeten de nieuwe toptoestellen van Samsung gaan worden en dus kijkt de techwereld al lang uit naar de lancering.

Gelijkaardig design

Samsung zal eind februari hun nieuwe smartphones gaan voorstellen, dat bevestigde het Zuid-Koreanse techbedrijf zelf op Twitter. Daarbij teasden ze meteen ook de camera van de nieuwe S9 en S9+. Die zou enorm vernieuwend zijn: “The Camera. Reimgained.

Maar door een nieuw lek weten we nu ook meteen hoe die Galaxy S9 en S9+ er zullen gaan uitzien. En qua uiterlijk zullen die duidelijk niet veel verschillen van hun voorgangers, de S8 en S8+. Samsung had er met z’n vorige flagship smartphones al een degelijk redesign opzitten, en dus viel een gelijkaardig design wel binnen de verwachtingen.

In tegenstelling tot de S8 en S8+, zal er nu ook niet alleen qua grootte een verschil zijn tussen de twee maar ook in specificaties. De S9 zal het moeten doen met 4GB RAM en 64GB opslagruimte, waar de grotere S9+ 6GB RAM zal hebben en met 128GB zelfs een dubbel zo grote opslagruimte heeft als z’n kleinere broertje.

“The Camera. Reimagined.”

Uit eerdere geruchten werd al duidelijk dat Samsung zwaar zou inzetten op de camera en dat werd ook bevestigd in de teaser voor de bekendmaking van de nieuwe toestellen.

Volgens het nieuwe lek zal er, zoals eerder ook al de ronde deed, een Super Slow-mo-functie zijn. Bij snelle bewegingen zal het toestel automatisch aan 480 frames per seconde filmen. De S9 zou een 12-megapixel camera gaan hebben. De grotere S9+ zal met dual camera-technologie werken, met twee 12-megapixel camera’s.

Wie dus liever geen al te groot scherm heeft en eerder voor de S9 zou kiezen, zal bij de nieuwe Samsungs dus ook aan camerakwaliteit en reken- en opslagkracht moeten inboeten.

Gesponsorde artikelen