Zo gaan we het doen: wereldkampioen worden in Brazilië

Zo gaan we het doen: wereldkampioen worden in Brazilië

Yes! Nadat de Rode Duivels 9 op 9 hebben gehaald in hun groepswedstrijden, is nu ook de VS voor de bijl gegaan. Onze jongens in Brazilië doen de hype in eigen land alle eer aan, en stoten door naar de kwartfinale. Eerst gaan de Amerikanen voor de bijl, dan leggen we Messi aan banden, om vervolgens de Hollanders een poepje te laten ruiken.

Allez, de eerste ronde is voorbij, en onze nationale helden mogen nog wat langer in Brazilië blijven. We zien het zo al voor ons: we gaan naar de finale. Dankzij onze gunstige loting mijden we toplanden als Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Colombia tot in die finale. En laten we eerlijk zijn: iedereen in onze helft van de loting moeten we aankunnen.

Over een goeie twee weken vindt de finale plaats in het mythische Maracanã-stadion, en om het op z’n Jan Mulders te zeggen: “Wie gaat België verslaan?”

Stap 1: We maken de Verenigde Staten in – VOLBRACHT

De USA, dat is het land van basketbal, honkbal en football. American football dan wel, want echt voetbal zit toch niet zo in hun genen. Ze moesten met Jürgen Klinsmann zelfs een Duitser gaan halen om de ploeg op te stellen. En zelfs dan is het niet gelukt. Onze Rode Duivels drukten de Amerikanen een hele match weg, en winnen verdiend met 2-1.

Stap 2: We leggen Messi aan banden.

Ooit deden we het al eens met Maradona, dus waarom niet met Messi? We leggen de geniaalste speler op deze aardbol gewoon aan banden met onze beste verdediging ter wereld. Al moeten we achteraan met vier centrale verdedigers spelen, die Argentijnen komen er echt niet door! In plaats van hollen achter Messi, wordt het hollen achter Eden Hazard, die eindelijk ook bij de Rode Duivels zijn grote klasse zal laten bewonderen.

Stap 3: Hup, Holland, hup naar huis.

Hopla, we zitten al in de halve finales! Dat zal waarschijnlijk wel een derby van de Lage Landen worden. Nederland is op dit moment al verder geraakt dan eender welke Nederlander – buiten Louis Van Gaal – voor mogelijk had gehouden, maar de halve finales is echt wel het eindpunt. We hebben twee jaar geleden al eens laten zien dat we de Nederlanders makkelijk aankunnen. En toen hadden we Origi en Januzaj nog niet eens!

Stap 4: Volksdrama in Maracanã.

Laat één ding duidelijk zijn: we gaan gewoon terug naar Rio om de finale te spelen in Maracanã. Tegen gastland Brazilië uiteraard. Maar in plaats van een volksfeest, wordt het een volksdrama. Het zal Belgische samba worden, en een rood legioen dat luidkeels “Brasiiiiil” zingt. 

Gesponsorde artikelen