Zo groot is Tomorrowland echt: de wereldwijde interesse is gigantisch volgens Google

Zo groot is Tomorrowland echt: de wereldwijde interesse is gigantisch volgens Google

Het is ongelooflijk hoe populair het zomerfestival Tomorrowland op enkele jaren is geworden. En dan hebben we het niet enkel over België, maar echt wel de wereldwijde interesse. De andere Belgische festivals zijn er niets tegen, en zelfs megafestival Coachella kan niet meer volgen, blijkt uit informatie van Google.

De hele wereld wil naar Tomorrowland, dat konden we afgelopen najaar nog zien in de tv-serie People of Tomorrow. Daarin werden zes weken lang bezoekers vanuit Groot-Brittannië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië gevolgd op hun geweldige avontuur naar De Schorre in Boom. Dat de hele wereld het dancefestival kent, wordt ook duidelijk als we naar Google Trends kijken.

Waar de blauwe lijn van Tomorrowland enkele jaren geleden nog in het niets verdween in vergelijking met Rock Werchter en Coachella (een van de bekendste festivals ter wereld met in 2014 zo’n 580.000 bezoekers), is dat nu omgekeerd. De gele lijn van Werchter moest er in 2012 aan geloven, en behalve tijdens Coachella is de wereldwijde interesse in Tomorrowland nu ook het hele jaar groter.

Een tweede kaartje op Google Trends toont ook duidelijk dat het pas de afgelopen jaren is dat de wereldwijde interesse in het festival is aangewakkerd. Waar er voor Rock Werchter of Pukkelpop enkel nog wat mensen uit Nederland naar het festival googelen, gebeurt dat voor Tomorrowland uit de hele wereld. In 2011 zie je de plotse interesse van andere Europese landen (in donkerblauw), en daarna volgt de hele wereld massaal. 

Tomorrowland Brasil

Vooral in Zuid-Amerika is de interesse erg groot, het mag dan ook niet verbazen dat TomorrowWorld volgend jaar ook Brazilië aandoet. De 180.000 tickets voor dat festival waren overigens op drie uur allemaal de deur uit. De 360.000 kaartjes voor het dubbele feestweekend afgelopen zomer in Boom gingen overigens in minder dan twee uur al de deur uit.

Het is dan ook elk jaar een gekkenwerk om aan één van de 180.000 kaartjes voor een Tomorrowland-weekend te geraken. Voor de editie van 2015 kwamen er op amper twee uur al 500.000 preregistraties binnen. Uiteindelijk ging het om enkele miljoenen preregistraties, die nu gelukkig wel iets meer gespreid binnenlopen. Twee jaar geleden ging het zelfs om 3 miljoen op anderhalve dag, maar dat jaar was er erg veel verwarring omdat heel wat mensen dachten dat ze meteen na die preregistratie een ticket konden aanschaffen.

Zelfs de Rode Duivels-gekte tijdens het WK in Brazilië (rode lijn) was minder fenomenaal op Google te zien:

Gesponsorde artikelen