Zo hebben Apple, Amazon en Google wereldwijd een enorme impact op de economie

Zo hebben Apple, Amazon en Google wereldwijd een enorme impact op de economie

Technologiemastodonten zoals Apple, Amazon en Google hebben een grote impact op de economie, maar ook gewoon op ons dagelijks leven. Dat is opnieuw gebleken uit de cijfers van 2017 die de drie bedrijven vrijgegeven hebben.

Die cijfers tonen onder meer de omvang en de winstgevendheid die de betrokken ondernemingen inmiddels hebben bereikt.

1,3 miljard actieve Apple-apparaten

Uit de cijfers van Apple bleek onder meer dat het bedrijf wereldwijd inmiddels een netwerk van 1,3 miljard actieve apparaten beschikt. Op twee jaar is die portfolio met meer dan 300 miljoen toestellen uitgebreid.

“Dat cijfer weerspiegelt een aantal garanties waarop Apple kan rekenen,” benadrukken waarnemers. “In eerste instantie moet worden vastgesteld dat het bedrijf op een sterke basis van trouwe consumenten kan rekenen.”

“Apple loopt bovendien weinig risico dat deze klanten naar een concurrerend product zullen overstappen. Daarnaast kan ook bij de betalende abonnementen van Apple een aanhoudende groei worden opgetekend. Het bedrijf is daarmee gegarandeerd van een jaarlijks inkomen.”

Amazon

Bij Amazon wordt vooral gewezen op de virtuele assistent Alexa, die door externe ontwikkelaars al van 30.000 applicaties is uitgerust. Daarmee weet de onderneming zich verzekerd van een blijvend leiderschap in de online handel.

“Gebruikers van Alexa zijn immers sneller geneigd om online producten te kopen,” aldus nog de experts. “Bovendien stappen deze consumenten veel sneller over naar het abonnement Amazon Prime, dat niet alleen een aantal voordelen biedt op het gebied van leveringen, maar ook toegang biedt tot het streaming-platform van het bedrijf. “

“Alleen al Amazon Prime heeft het voorbije jaar een omzet gegenereerd van 3,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 49 procent tegenover het jaar voordien.”

Google

Maar ook Alphabet, de moederholding van Google, bevestigt zichzelf als een pijler van de nieuwe economie. Het bedrijf heeft met clouddiensten alleen al tijdens het laatste kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 1 miljard dollar.

“Google Cloud heeft een belangrijke schaalgrootte bereikt,” benadrukt Sundar Pichai, chief executive van Google. “Het aantal contracten met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar heeft op één jaar tijd een verdrievoudiging gekend.”

“Een platform zoals G Suite heeft inmiddels meer dan vier miljoen betalende bezoekers. Google is dan ook het snelst groeiende publiek cloud-provider van de wereld.”

Gesponsorde artikelen