Zo heropende de Manchester Arena vier maanden na de terreuraanslag met een fenomenale line-up

Zo heropende de Manchester Arena vier maanden na de terreuraanslag met een fenomenale line-up

Het is ondertussen al vier maanden geleden dat IS-militanten een terreuraanslag pleegden op de Manchester Arena tijdens een concert van Ariana Grande. Gisteravond ging de zaal voor het eerst weer open met een benefietconcert voor de slachtoffers van 22 mei. Er stond ‘schoon volk’ op het podium en het werd een emotionele concertavond.

Het was gisteravond weer feest in de Engelse stad Manchester. Vier maanden na de aanslag op de Manchester Arena ging de zaal weer open voor het benefietconcert ‘WeAreManchester’ ter nagedachtenis van de 22 dodelijke slachtoffers. De line-up was fantastisch: The Courteeners, Bugzy Malone, Blossoms, Nadine Coyle, Pixie Lott, Rick Astley, le DJ Clint Boon en Noel Gallagher. Alsof dat nog niet genoeg is, deden zich enkele verrassingen voor. Zo bracht Rick Astley een cover van Everlong van de Foo Fighters en bracht Tony Walsh het gedicht ‘This is the Place’, dat na de aanslag een symbool werd van eenheid en weerstand in Manchester.

Aan de ingang van de concertzaal stond veel security en elke bezoeker moest gefouilleerd worden. Veel van de 14.000 aanwezigen waren ook op 22 mei in de Manchester Arena.

The Courteeners waren de opener:

Ook Nadine Coyle was van de partij:

En Ed Sheeran deed vanop afstand de groetjes:

En iedereen zong uit volle borst Don’t Look Back In Anger van Oasis mee, het lijflied van Manchester:

Gesponsorde artikelen